Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Gezin, Vegetarisch, 9 maanden, Variatie, Seizoen
TarweLactoseGlutenMelk
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
6 st Tortilla wraps extra vezel
70 g Tomatenpuree
100 g Mini mozzarellaHerkomst: zuger
2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
400 g Gesneden pompoen
5 g Verse peterselieHerkomst: Forc
Zelf toevoegen
1 el Suiker
2 el Olie
snufje Zout en peper
2 el Azijn
Meet hoe goed je eet
Groente220 g
Vitaliteit68 Punten
CO2eq1.084 g
Water29 l
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Verwarm de oven voor op 180 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Maak intussen een marinade van azijn, zout en een beetje suiker. Pel de ui, snijd in dunne ringen en leg de ui ringen in de marinade. Schep regelmatig om.
Breng een pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook en kook de pompoen in 10-15 minuten gaar. Giet het water af en mix de pompoen met de tomatenpuree en een klein scheutje van de marinade van de ui tot een gladde saus. Gebruik een staafmixer of een keukenmachine. Breng op smaak met zout en peper.
Beleg de tortilla wraps met de pompoenpuree en mozzarella en bak 8-10 minuten in de voorverwarmde oven tot de mozzarella is gesmolten.
Laat de gemarineerde uien uitlekken in een zeef. Hak de peterselie klein en schep door de uien. Beleg de tortizza's met de zoetzure uien.
TIPWil je de oven niet gebruiken? Je kunt de tortizza's ook prima in een pannetje bakken.
II
Vandaag maken we supersnelle pizza op basis van tortilla wraps. We beleggen de tortilla's met een heerlijke pompoenpuree, mozzarella en een topping van zoetzure uien. Erg lekker en supermakkelijk om te maken!