200 g Witte pastaHerkomst: Stegeman ekomenu maatwerk
250 g Gekookte rode bietenHerkomst: Puur NL
1 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
Zelf toevoegen
snufje Zout en peper
2 el Olie
Meet hoe goed je eet
Groente300 g
Vitaliteit83 Punten
CO2eq331 g
Water12,3 l
Voorbereiding (20 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de pasta in 8 minuten gaar.
Pel de ui en snijd in partjes. Halveer de prei in de lengte, spoel onder de kraan en snijd klein. Verhit olie in een bakpan en bak de ui en prei in 5 minuten zacht en glazig.
Snijd de bieten kleiner (bewaar een paar bietenblokjes voor garnering) en verwarm in een steelpannetje op een laag vuur. Haal van het vuur, schep de hummus erdoor en pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Proef en breng op smaak met zout en (chili)peper en voeg eventueel een scheutje pasta kookvocht toe.
Spoel de spinazie in een zeef onder de kraan. Snijd eventueel een beetje kleiner.
Giet het pasta kookvocht af en schep de prei, ui en spinazie erdoor. Laat afgedekt de spinazie een beetje slinken. Schep een deel van de bietenhummus door de pasta zodat deze lichtroze kleurt. De rest van de bietenhummus verdeel je als de pasta op de borden ligt. Maak af met wat bietenblokjes.
TIPHou je van pit? Breng de hummus dan verder op smaak met chilivlokken of chilipeper.
II
Dit gerecht is zo ontzettend makkelijk te maken en ook nog eens fantastisch om te zien dankzij de roze hummus. Het zoete van de biet, combineert geweldig met het hartige van de hummus. Onze rode bietjes zijn biodynamisch geteeld op een klei-rijke en luchtige bodem. Dit en het koken van de bieten in eigen sap, dus zonder toevoegingen, geeft een geweldige en pure smaak!