Snelle pasta met roze bietenhummus

Snelle pasta met roze bietenhummus en baby spinazie

| 740 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

4,0
Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Specials, Lactosevrij, Vegetarisch, Gezin, Seizoen, 9 maanden, Variatie, Lekker snel, Vegan
Gluten
Peulvruchten
Tarwe

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 100 g Hummus
  • 150 g Baby spinazie
  • 1 st PreiHerkomst: Peeters
  • 200 g Witte pastaHerkomst: Stegeman ekomenu maatwerk
  • 250 g Gekookte rode bietenHerkomst: Puur NL
  • 1 st Rode uiHerkomst: Greenorganics

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en peper
  • 2 el Olie

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente300 g
vita-scoreVitaliteit83 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq331 g
water-reduction-scoreWater12,3 l

Voorbereiding (20 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de pasta in 8 minuten gaar.
  2. Pel de ui en snijd in partjes. Halveer de prei in de lengte, spoel onder de kraan en snijd klein. Verhit olie in een bakpan en bak de ui en prei in 5 minuten zacht en glazig.
  3. Snijd de bieten kleiner (bewaar een paar bietenblokjes voor garnering) en verwarm in een steelpannetje op een laag vuur. Haal van het vuur, schep de hummus erdoor en pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Proef en breng op smaak met zout en (chili)peper en voeg eventueel een scheutje pasta kookvocht toe.
  4. Spoel de spinazie in een zeef onder de kraan. Snijd eventueel een beetje kleiner.
  5. Giet het pasta kookvocht af en schep de prei, ui en spinazie erdoor. Laat afgedekt de spinazie een beetje slinken. Schep een deel van de bietenhummus door de pasta zodat deze lichtroze kleurt. De rest van de bietenhummus verdeel je als de pasta op de borden ligt. Maak af met wat bietenblokjes.
TIPHou je van pit? Breng de hummus dan verder op smaak met chilivlokken of chilipeper.

II

Dit gerecht is zo ontzettend makkelijk te maken en ook nog eens fantastisch om te zien dankzij de roze hummus. Het zoete van de biet, combineert geweldig met het hartige van de hummus. Onze rode bietjes zijn biodynamisch geteeld op een klei-rijke en luchtige bodem. Dit en het koken van de bieten in eigen sap, dus zonder toevoegingen, geeft een geweldige en pure smaak!

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie740 kcal
Koolhydraten89 g
Suiker11 g
Vet30 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit21 g
Vezels13 g
Zout0.2 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Gluten
Peulvruchten
Tarwe