Lentesalade met lupine boontjes en krokante aubergine

Lentesalade met lupine boontjes en krokante aubergine ! Weinig koolhydraten

| 516 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Koolhydraatbewust, Afvallen
Mosterd
Lupine
Peulvruchten
Noten

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st TomaatHerkomst: Solid
  • 1 st AubergineHerkomst: Solid
  • 340 g Witte lupineHerkomst: Your Organic Nature
  • 1 st Romaanse slaHerkomst: Van Brakel
  • 25 g ZadenmixHerkomst: IDorganics
  • 2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics

Zelf toevoegen

  • 3 el Olie
  • 1 el Mosterd
  • 1 el (Balsamico)azijn
  • snufje Zout en (chili)peper

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente450 g
vita-scoreVitaliteit81 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq731 g
water-reduction-scoreWater22,8 l

Voorbereiding (40 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 220 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Pel de ui en snijd in partjes. Was de aubergine en snijd in kleine stukken. Spoel de lupine in een zeef onder de kraan en dep droog met keukenpapier.
  3. Doe de ui en aubergine in een kom en druppel royaal olie erover. Breng op smaak met zout en (chili)peper. Hussel door elkaar en spreid uit over de bakplaat. Plaats in de voorverwarmde oven en rooster 30-40 minuten. Schep halverwege om en zet de laatste minuut eventueel de ovengrillstand aan. Haal de groenten uit de oven en hussel de lupine door de groenten.
  4. Was intussen de tomaat en snijd in plakjes of partjes. Was de sla en laat goed uitlekken. Bewaar een paar mooie bladeren en snijd de rest van de sla klein. Leg de slablaadjes en tomaat op een mooie schaal. Hussel de kleingesneden sla met de geroosterde groenten en schep erop.
  5. Maak een dressing van mosterd, (baslamico)azijn en olijfolie extra vierge. Druppel de dressing erover en maak af met de zadenmix.
TIPWil je de oven niet gebruiken? Dan kun je de aubergine, ui en lupine ook in een pan bakken.

II

KOOLHYDRAATBEWUST Dit gerecht duurt wat langer dan je bent gewend omdat de aubergine tijd nodig heeft om zacht te worden. Maar zodra alles in de oven staat heb jij je handen vrij om wat anders te doen. Onze witte lupine is van Nederlandse bodem en kan uitstekend als vleesvervanger dienen. Het bevat meer eiwitten en vezels dan andere peulvruchten. Lupine heeft een stevige bite en een licht notige smaak. Let op: Bewaar de aubergine op een donkere plek.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie516 kcal
Koolhydraten17 g
Suiker15 g
Vet33 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit26 g
Vezels24 g
Zout0.5 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Mosterd
Lupine
Peulvruchten
Noten