Romige polenta met oude kaas en een aubergine-tomatensaus

656 kcal
290 g groente

Polenta is een typisch Noord-Italiaans gerecht. Het is een soort pap of puree gemaakt van maïsgriesmeel die men daar bij een warme maaltijd net zo eet als wij aardappels. Onze biologische polenta is op ambachtelijke wijze gemalen tussen molenstenen en gegarandeerd glutenvrij verwerkt. Wij maken de polenta lekker smeuïg met kaas. Tip: Haal de aubergine uit de zak en bewaar deze op en donkere plek buiten de koelkast.

Romige polenta met oude kaas

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 1 st Aubergine Herkomst: Almagro
  • 100 g Wild wonder tomaatjes Herkomst: De Koning
  • 400 g Cherry tomaten in blik Herkomst: La Bio Idea
  • 150 g Polenta Herkomst: Joannusmolen
  • 75 g Geraspte oude kaas Herkomst: Kaandorp
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • 600 ml Groentebouillon
  • snufje Zout en peper

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Pel en snipper de ui. Was de aubergine, snijd klein en bestrooi met zout.
  2. Verhit olie in een bakpan en bak de aubergine en ui op een middelhoog vuur ongeveer 5 minuten. Halveer de tomaatjes, doe ze samen met de tomatenstukjes in de pan en laat afgedekt 10 minuten zachtjes pruttelen. Proef en breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper.
  3. Bereid de groentebouillon. Voeg de polenta toe aan de hete bouillon en laat ongeveer 10 minuten zachtjes koken terwijl je af en toe roert. Doe de geraspte kaas erbij en voeg eventueel wat extra water, bouillon of melk toe als de polenta te dik wordt. Neem de pan van het vuur zodra de kaas is gesmolten.
  4. Serveer de romige polenta met de warme aubergine-tomatensaus.
TIP
Heb je polenta over? Doe dit in een bakvorm en zet in de koelkast. De volgende dag is de polenta stijf en kun je er blokjes of frieten van snijden. Deze kun je krokant bakken in wat olie.
4,4
Gemiddelde van 21 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -39%
vegetablecounter
Groente + 130%
vita-score
Vitaliteit + 53%
co2-reduction-score
CO2 eq -60%
water-reduction-score
Water -73%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
SeizoenGezinVariatieGlutenvrijVegetarisch9 maanden

Voedingswaarden

Per portie
Energie656 kcal
Koolhydraten73 g
Suiker17 g
Vet30 g
Verzadigd vet11 g
Eiwit21 g
Vezels10 g
Zout0.9 g
Allergenen informatie
Melk
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten