Rettich carpaccio met paksoi en sambalnootjes ! Weinig koolhydraten

4,1
Gemiddelde van 9 reviews
503 kcal
460 g groente
Rettich carpaccio met paksoi en sambalnootjes

KOOLHYDRAATBEWUST Rettich, witte rammenas, Japanse radijs, Chinese radijs, daikon... Het zijn allemaal benamingen voor de witte wortel die we bij dit gerecht leveren. De smaak lijkt erg op die van radijs, maar de smaak van rettich is wat zachter en minder peperachtig.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Schil de rettich en snijd of schaaf in flinterdunne plakjes. Was de limoen, rasp de groene schil en knijp de rest van de limoen uit. Meng dit in een ruime kom met de sojasaus en eenderde van de (sesam)olie. Breng op smaak met peper en doe de rettich plakjes in de marinade. Zet opzij.
  2. Pel de ui en snijd in halve ringen. Pel en snipper de knoflook. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes. Was de paksoi en snijd in repen (houd het witte en groene deel van elkaar gescheiden).
  3. Klop de eieren los en verhit olie in een bakpan. Bak op een laag vuur een omelet van de eieren (of meerdere kleine omeletten), breng op smaak met zout en (chili)peper en snijd in lange, dunne linten.
  4. Verhit intussen (sesam)olie in een wok of diepe pan en bak de ui en knoflook kort aan. Voeg de champignons en het witte deel van de paksoi toe en bak 2-3 minuten op een hoog vuur. Roerbak vervolgens het groene deel van de paksoi nog 1 minuut mee. Temper het vuur en breng op smaak met zout en peper.
  5. Hak de cashewnoten grof en rooster in een droge bakpan. Zet het vuur uit, voeg op het laatst de sambal toe en hussel door elkaar. Leg de rettich plakjes als een carpaccio op het bord. Verdeel de groenten en eilinten erover en maak af met de overgebleven marinade en de sambalnootjes.
TIP
Je kunt een deel van de rettich ook in blokjes snijden en kort roerbakken.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 0.5 st RettichHerkomst: Agrilatina
  • 0.5 st LimoenHerkomst: Fair trasa
  • 2 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 200 g ChampignonsHerkomst: paddenstoelenrijk
  • 1 st PaksoiHerkomst: Puur Origine
  • 3 st EiHerkomst: 't paradijs
  • 25 g CashewnotenHerkomst: IDorganics
  • 1 tl Sambal vega trassieHerkomst: On off spices
Zelf toevoegen
  • 2 el Sojasaus (of ketjap)
  • 3 el (Sesam)olie
  • snufje Zout en (chili)peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -15%
vegetablecounter
Groente+ 265%
vita-score
Vitaliteit+ 37%
co2-reduction-score
CO2eq -56%
water-reduction-score
Water -68%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KoolhydraatbewustKetogeenAfvallen

Voedingswaarden

Per portie
Energie503 kcal
Koolhydraten20 g
Suiker7 g
Vet37 g
Verzadigd vet7 g
Eiwit20 g
Vezels8 g
Zout2 g
Allergenen informatie
Ei
Noten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Courgetti Bolognese met gehakt
726 kcal
410 g groente
Koolhydraatbewust,   Afvallen
Gekaramelliseerde venkel met boterbonen
621 kcal
420 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust
Braziliaanse visstoof (moqueca)
520 kcal
270 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust,   Ketogeen
Keto Lasagne met aubergine en gehakt
690 kcal
200 g groente
Ketogeen,   Koolhydraatbewust
Keto Gerookte makreel met bimi en wortelpuree
602 kcal
300 g groente
Ketogeen,   Koolhydraatbewust
Keto Bloemkool risotto met een romige kaassaus
566 kcal
300 g groente
Koolhydraatbewust,   Ketogeen