Flammkuchen met in Luikse stroop gebakken pompoen

Flammkuchen met in Luikse stroop gebakken pompoen spinazie en geitenkaas

| 703 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

3,4
Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Vegetarisch, Gezin, Seizoen, Variatie, Specials
Gluten
Tarwe
Lactose
Melk
Noten

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 100 g Geitenkaas met kruidenHerkomst: Saanenhof
  • 400 g Gesneden pompoen
  • 1 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
  • 1 el Verse gemberHerkomst: La Grama
  • 2 st Flammkuchen
  • 200 g SpinazieHerkomst: Biobrothers
  • 25 g WalnotenHerkomst: IDorganics
  • 0.5 st Sirop de LiègeHerkomst: Chez popol

Zelf toevoegen

  • 1 el Olijfolie
  • snufje Zout en peper
  • 1 el Azijn

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente270 g
vita-scoreVitaliteit81 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq557 g
water-reduction-scoreWater12,6 l

Voorbereiding (35 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 230 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg het flammkuchendeeg op de bakplaat en bak 3-5 minuten onder in de hete oven. Haal het deeg uit de oven en leg opzij.
  2. Verhit olie in een bakpan en roerbak de pompoenblokjes 5 minuten op een hoog vuur. Schil en rasp de gember erboven en bak kort mee. Roer de stroop los met azijn en schep op het laatst door de pompoenblokjes.
  3. Was de spinazie in een vergiet, laat heel goed uitlekken en snijd klein. Verwarm de spinazie met de pompoen en laat een beetje slinken.
  4. Pel de ui en snijd in ringen. Verdeel alle groenten over het flammkuchendeeg en verbrokkel de geitenkaas erover. Maak af met grof gehakte walnoten en een sliertje olijfolie.
  5. Bak de flammkuchen nog 10 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
TIPHet is ook lekker om een deel van de pompoen te pureren, te kruiden met peper en zout en deze crème losjes over het deeg te verdelen.

II

De pompoen is een vruchtgroente en komt oorspronkelijk uit Midden- en Zuid-Amerika. Maar onze biologische pompoenen komen gewoon van eigen bodem. Pompoen bevat de vitaminen C en E en mineralen ijzer en calcium. Ook bevat deze groente veel betacarotenen, wat goed is voor je ogen en huid. Voor het gemak hebben we de pompoen alvast voorgesneden. In samenwerking met Frank Fol de Groentekok®

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie703 kcal
Koolhydraten86 g
Suiker11 g
Vet28 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit25 g
Vezels10 g
Zout0.7 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Gluten
Tarwe
Lactose
Melk
Noten