2 el Citroen-kerriepoederHerkomst: Het blauwe huis
500 g Zoete aardappelHerkomst: Waog
0.5 st Rode peperHerkomst: Solid
4 st Ei
500 g SpruitjesHerkomst: Bruinsma
50 g Geraspte kaas
2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
Zelf toevoegen
1 el Paprikapoeder
2 el Olie
snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
Groente500 g
Vitaliteit74 Punten
CO2eq1.822 g
Water49,5 l
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Verwarm de oven voor op 180 ºC en vet een ovenschaal in. Breng een pan met water aan de kook. Schil de zoete aardappel, snijd in kleine stukken en kook in 15 minuten beetgaar.
Maak de spruitjes schoon door de onderkant en lelijke blaadjes te verwijderen en snijd doormidden of in vieren. Leg een paar spruitjes opzij voor later (stap 5). Kook de spruitjes de laatste 5-7 minuten mee met de zoete aardappel. Giet daarna het water af.
Pel de ui en snijd in partjes. Snijd de rode peper in flinterdunne ringetjes (houd je niet van pit? Verwijder dan eerst de zaadlijsten). Verwarm olie in een bakpan en fruit de ui en rode peper 2 minuten op een middelhoog vuur. Roerbak de voorgekookte spruitjes en zoete aardappel 2 minuten mee.
Klop intussen de eieren los met de helft van de kaas, citroen-kerriepoeder, paprikapoeder, zout en peper. Doe de groenten in de ovenschaal (of gebruik een vuurvaste pan) en schenk het eimengsel erover. Schud de schaal/pan heen en weer zodat het mengsel zich goed verspreidt en strooi de overgebleven kaas erover. Plaats 10-15 minuten in de voorverwarmde oven totdat het ei is gestold.
Pluk van de overgebleven spruitjes de blaadjes los (of snijd in dunne plakjes). Verhit olie in een bakpan en roerbak de losse blaadjes in enkele minuten knapperig en lichtbruin. Kruid met zout en peper en strooi over de frittata.
TIPWil je de oven niet gebruiken, bereid de frittata dan in een bakpan met anti-aanbaklaag op het fornuis.
II
De frittata, wie kent dit heerlijke en snelle eiergerecht nou niet! Je kunt variëren met diverse groenten en specerijen maar deze week maken we 'm met heel veel groenten. Waaronder overheerlijke spruitjes. Onze biologische spruiten worden geleverd door Jan en Eelkjen Bruinsma in West Friesland.