Piadina met hummus en crispy-chili olie

Piadina met hummus en crispy-chili olie en een salade van boerenkool en gele biet

| 751 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Vegetarisch, Specials, Variatie, Seizoen, Vegan, 9 maanden, Lactosevrij
Tarwe
Gluten
Sesamzaad
Peulvruchten

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 10 g SesamzaadjesHerkomst: IDorganics
  • 1 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
  • 1 st AppelHerkomst: Biofruit
  • 0.5 st Citroenrasp en -sapHerkomst: Campisi
  • 300 g Gele bietjesHerkomst: lepelaar
  • 100 g Hummus
  • 4 st Piadina wrap spelt en haverHerkomst: TerraSana
  • 250 g BoerenkoolHerkomst: Solid
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 1 el ChilivlokkenHerkomst: Organic Flavour Company

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en peper
  • 4 el Olijfolie extra vierge
  • 1 el Agave- of ahornsiroop

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente350 g
vita-scoreVitaliteit94 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq856 g
water-reduction-scoreWater60 l

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Zet een pan met water op en kook hierin de bietjes 20-25 minuten totdat ze beetgaar zijn. Schep uit het water en laat afkoelen. Schil de bietjes en snijd in kleine stukjes. Houd apart.
  2. Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit de 3/4 olie in een bakpan en voeg de ui, knoflook, chilivlokken en sesamzaad toe. Laat kort bakken en zet het vuur uit. Giet in een bakje en laat afkoelen.
  3. Snijd eventuele grote nerven uit de boerenkool en snijd of scheur het blad in reepjes. Maak een dressing van het citroensap en rasp samen met 1/4 van de olie, de agave- of ahornsiroop, peper en zout. Meng de dressing door de boerenkool en masseer het in een beetje in de bladeren, zodat het overal goed verdeeld is.
  4. Snijd de appel kleine stukjes en meng deze door de boerenkool samen met de bietjes.
  5. Verwarm de piadina kort in een bakpan en verdeel de hummus en de crispy-chili olie erover. Serveer de salade erbij en ernaast.
TIPJe kunt de biet ook marineren. Verwarm 1 el olie en agave siroop met 50 ml azijn in een steelpan, haal van het vuur en leg de plakjes biet erin. Laat dit 5 minuten marineren.

II

Heerlijk in het seizoen en bijzonder lekker. Rauwe boerenkool die we gaan masseren zodat je hem kunt eten als salade, samen met gele bietjes. Erbij piadina's met hummus en een licht pittige crispy-chili olie. Maak deze in grote hoeveelheden en eet hem overal bij.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie751 kcal
Koolhydraten61 g
Suiker20 g
Vet44 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit19 g
Vezels16 g
Zout2.1 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Tarwe
Gluten
Sesamzaad
Peulvruchten