4 st Piadina wrap spelt en haverHerkomst: TerraSana
250 g BoerenkoolHerkomst: Solid
1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
1 el ChilivlokkenHerkomst: Organic Flavour Company
Zelf toevoegen
snufje Zout en peper
4 el Olijfolie extra vierge
1 el Agave- of ahornsiroop
Meet hoe goed je eet
Groente350 g
Vitaliteit94 Punten
CO2eq856 g
Water60 l
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Zet een pan met water op en kook hierin de bietjes 20-25 minuten totdat ze beetgaar zijn. Schep uit het water en laat afkoelen. Schil de bietjes en snijd in kleine stukjes. Houd apart.
Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit de 3/4 olie in een bakpan en voeg de ui, knoflook, chilivlokken en sesamzaad toe. Laat kort bakken en zet het vuur uit. Giet in een bakje en laat afkoelen.
Snijd eventuele grote nerven uit de boerenkool en snijd of scheur het blad in reepjes. Maak een dressing van het citroensap en rasp samen met 1/4 van de olie, de agave- of ahornsiroop, peper en zout. Meng de dressing door de boerenkool en masseer het in een beetje in de bladeren, zodat het overal goed verdeeld is.
Snijd de appel kleine stukjes en meng deze door de boerenkool samen met de bietjes.
Verwarm de piadina kort in een bakpan en verdeel de hummus en de crispy-chili olie erover. Serveer de salade erbij en ernaast.
TIPJe kunt de biet ook marineren. Verwarm 1 el olie en agave siroop met 50 ml azijn in een steelpan, haal van het vuur en leg de plakjes biet erin. Laat dit 5 minuten marineren.
II
Heerlijk in het seizoen en bijzonder lekker. Rauwe boerenkool die we gaan masseren zodat je hem kunt eten als salade, samen met gele bietjes. Erbij piadina's met hummus en een licht pittige crispy-chili olie. Maak deze in grote hoeveelheden en eet hem overal bij.