Pasta met rucola pesto spinazie en vega roerbakreepjes

3,9
Gemiddelde van 12 reviews
774 kcal
245 g groente
Pasta met rucola pesto

Vandaag eten we een pasta met heerlijke vegetarische roerbakreepjes en een heerlijke pesto op basis van rucola en basilicum. Pesto is een Italiaanse saus die vaak wordt gebruikt in combinatie met een pastasoort. Vroeger werd deze saus gemaakt in een vijzel. Vandaar de naam pesto (= gestampt).

Bereiding (20 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Kook de pasta in 8 minuten beetgaar en giet het water af. Bewaar een beetje kookvocht.
  2. Pel en snipper de ui. Was de courgette en snijd in halve plakjes. Spoel de spinazie goed onder de kraan, laat uitlekken en snijd klein. Verhit olijfolie in een ruime bakpan en bak de ui en courgette met de vegetarische reepjes op een hoog vuur krokant. Zet het vuur zacht en voeg de spinazie toe. Laat slinken en maak op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden.
  3. Meng de pesto met de gekookte pasta en het kookvocht. Voeg ook nog een extra scheut olijfolie toe.
  4. Schep de groente door de pasta of serveer apart. Wat jij lekker vindt!
TIP
Het is ook lekker de pesto te verdunnen met een beetje bouillon. Je kunt ervoor kiezen om de helft van de spinazie rauw te serveren als garnering en voor wat meer bite.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 170 g Volkoren pastaHerkomst: Van der Moolen
  • 1 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st CourgetteHerkomst: Agrihand
  • 200 g SpinazieHerkomst: Biobrothers
  • 150 g Vega roerbakreepjesHerkomst: Biovecchi
  • 100 g Rucola pestoHerkomst: Marqt
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -26%
vegetablecounter
Groente+ 94%
vita-score
Vitaliteit+ 49%
co2-reduction-score
CO2eq -73%
water-reduction-score
Water -83%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lactosevrij9 maandenGezinLekker snelEiwitrijkVegetarischVariatieSeizoen

Voedingswaarden

Per portie
Energie774 kcal
Koolhydraten72 g
Suiker15 g
Vet34 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit36 g
Vezels16 g
Zout2.2 g
Allergenen informatie
Tarwe
Paprika
Ei
Gluten
Sojabonen
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Gevulde courgette met parelcouscous
717 kcal
430 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Lactosevrij,   Variatie
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan