Lactosevrij, Vegan, Gezin, Lekker snel, Eiwitrijk, Vegetarisch, Variatie, Seizoen
TarwePaprikaGlutenSojabonen
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
180 g LikeMeat Chicken BitesHerkomst: Like Meat
200 g SpinazieHerkomst: Oegema
2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
1 st CourgetteHerkomst: Agrihand
100 g Rucola pestoHerkomst: marqt
200 g Witte pastaHerkomst: Stegeman
Zelf toevoegen
snufje Zout en peper
2 el Olie
Meet hoe goed je eet
Groente330 g
Vitaliteit68 Punten
CO2eq874 g
Water27,3 l
Voorbereiding (20 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Kook de pasta in 8 minuten beetgaar en giet het water af.
Pel en snipper de ui. Verhit olie in een ruime bakpan en bak de ui met de vegan kip stukjes op een hoog vuur krokant.
Was intussen de courgette en snijd in halve plakjes. Spoel de spinazie goed onder de kraan, laat uitlekken en snijd klein. Schep de vegan kip uit de pan en leg afgedekt opzij. Bak in dezelfde pan de courgette en spinazie 4-5 minuten op een hoog vuur. Voeg de pesto toe, temper het vuur en schep goed door elkaar. Laat nog enkele minuten pruttelen (voeg eventueel een scheutje pasta kookvocht toe).
Schep vervolgens de pasta en vegan kip door de groentesaus. Of serveer de saus en de pasta apart.
TIPJe kunt ervoor kiezen om de helft van de spinazie rauw te serveren als garnering en voor wat meer bite.
II
Vandaag eten we een pasta met heerlijke vegan kip stukjes van LikeMeat en een heerlijke pesto op basis van rucola en basilicum. Pesto is een Italiaanse saus die vaak wordt gebruikt in combinatie met een pastasoort. Vroeger werd deze saus gemaakt in een vijzel. Vandaar de naam pesto (= gestampt).