Nasi goreng met hamreepjes wokgroenten en pinda's
4,1
623 kcal
240 g groente
![Nasi goreng met hamreepjes](https://static.ekomenu.nl/assets/static/public/1/recipe/TH4mum-R7-Nasi-goreng-met-ham-LOGO-NIEUW.jpg)
Nasi is een Indonesisch recept en betekent eigenlijk gewoon rijst. Nasi kan op verschillende manieren worden klaargemaakt. De meest bekende zijn: nasi putih (gekookte rijst) en nasi goreng (gebakken rijst). Vandaag maken we een nasi goreng met hamreepjes en Aziatische wokgroenten. Dankzij de voorgesneden groenten heb je weinig werk en staat dit gerecht snel op tafel.
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 10-12 minuten gaar. Schil de kurkuma en rasp boven de pan met rijst, de rijst kleurt zo heel mooi geel (pas op de kurkuma geeft erg af aan je handen). Giet daarna het water af en laat de rijst afkoelen op een platte schaal.
- Verhit olie in een wok of bakpan. Snijd de ham in reepjes en bak krokant. Schep uit de pan en leg opzij.
- Pel en snipper de ui en knoflook. Schil en rasp de gember. Verwarm olie in een brede bakpan of wok en fruit de ui, knoflook, gember en sambal 2 minuten. Voeg de Aziatische wokgroenten toe en roerbak op een hoog vuur. Schep regelmatig om en breng op smaak met sojasaus of ketjap. Voeg de laatste minuten de rijst toe en bak op een hoog vuur mee.
- Roer de gebakken rijst en hamreepjes door elkaar of serveer alles apart. Hak de pinda's grof en strooi erover.
TIP
Het is ook leuk om sambalnootjes te maken: Hak de pinda's grof en rooster in een droge bakpan. Zet het vuur uit, voeg op het laatst de sambal toe en hussel door elkaar. Houd de sambal apart als je kleintjes hebt rondlopen! Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 150 g Witte rijstHerkomst: IDorganics
- 1 tl Kurkuma, rasp
- 70 g Schouderham Herkomst: St. Hendrick
- 2 st UiHerkomst: TVA Organics
- 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
- 2 tl Gember, raspHerkomst: Fairtrasa
- 400 g Aziatische wokgroentenHerkomst: Udea snijderij
- 25 g Pinda's ongezoutenHerkomst: IDorganics
- 2 el Bakolie
- 2 tl Sambal
- 2 el Sojasaus (of ketjap)
- snufje Zout en (chili)peper
Meet hoe goed je eet
True price+ 0%
Groente+ 90%
Vitaliteit+ 29%
CO2eq -39%
Water -18%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Glutenvrij, Variatie, Lekker snel, Gezin, Lactosevrij, 9 maanden, Afvallen
Voedingswaarden
Per portieEnergie623 kcal
Koolhydraten76 g
Suiker12 g
Vet25 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit20 g
Vezels9 g
Zout1.8 g
Allergenen informatie
Paprika
Sojabonen
Pinda's
Varken
Vergelijkbare recepten
646 kcal
300 g groente
Gezin, Lactosevrij, Variatie, Vegetarisch, 9 maanden, Afvallen, Vegan, Glutenvrij
661 kcal
280 g groente
Vegan, Glutenvrij, Vegetarisch, 9 maanden, Lactosevrij, Variatie, Gezin, Seizoen
789 kcal
230 g groente
Gezin, Lactosevrij, 9 maanden, Variatie, Vegan, Lekker snel, Vegetarisch, Seizoen, Glutenvrij
782 kcal
200 g groente
Lekker snel, Variatie, Seizoen, Vegetarisch, Glutenvrij, 9 maanden
649 kcal
280 g groente
Variatie, Specials, Glutenvrij, Lactosevrij, Eiwitrijk, Seizoen, Gezin