170 g Volkoren macaroniHerkomst: ekomenu maatwerk 170 g
1 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
400 g Gesneden pompoen
2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
1 st PreiHerkomst: Peeters
150 g Roomkaas met kruidenHerkomst: Öma
Zelf toevoegen
1 el Olie
snufje Zout en peper
500 ml Bouillon
Meet hoe goed je eet
Groente290 g
Vitaliteit85 Punten
CO2eq984 g
Water26,6 l
Voorbereiding (45 min)
Klik regel om deze af te strepen
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bereid de bouillon.
Kook de pompoen in de bouillon gaar in 10-15 minuten. Giet het vocht goed af en pureer met een staafmixer of blender tot een gladde saus. Pureer de roomkaas, de helft van de geraspte kaas (en eventueel wat bouillon) door de saus en breng op smaak met zout en peper.
Breng intussen een pan met water en een snuf zout aan de kook voor de volkoren macaroni. Kook in 8 minuten gaar, giet daarna het water af.
Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel onder de kraan en snijd klein. Verhit olie in een bakpan en bak de ui, knoflook en prei 5 minuten op een laag vuur. Schep de voorgekookte macaroni erdoor.
Doe de macaroni met de prei in een ovenschaal en schenk de pompoensaus erover. Schud de schaal zodat het saus zich goed verspreidt en bestrooi met de overgebleven kaas. Bak de schotel nog circa 10 minuten in de voorverwarmde oven.
TIPAls je de oven niet wilt gebruiken, kun je de Mac & Cheese ook in een pan bereiden. Je kunt ook de prei door de pompoensaus mengen, dan valt het de eventueel kritische kinderen niet op!
II
Deze week bereiden we een variatie op de klassieke Mac & Cheese, namelijk eentje met een fluweelzachte pompoen-roomsaus. De pompoen hebben we vast voorgesneden zodat het gerecht snel op tafel staat. Lekker makkelijk en heerlijk smullen.