Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
9 maanden, Variatie, Gezin, Seizoen, Eiwitrijk
RundMelkGlutenTarwePaprikaLactoseKoriander
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
200 g Rundergehakt
2 st SjalotHerkomst: TVA Organics
1 st KomkommerHerkomst: Noordhoek
1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
2 el Ras el hanoutHerkomst: Organic Flavour Company
150 g Volkoren couscousHerkomst: IDorganics
75 ml YoghurtHerkomst: Sobbeke
200 g Cherry tomatenHerkomst: Solid
Zelf toevoegen
1 el Paprikapoeder
2 el Olijfolie
snufje Zout en (chili)peper
Meet hoe goed je eet
Groente240 g
Vitaliteit75 Punten
CO2eq3.641 g
Water79,3 l
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng water (of bouillon) aan de kook. Doe de couscous in een kom en giet het kokendhete water erover totdat de couscous net onder water staat. Dek de kom af, na 5 minuten is de couscous mooi droog en rul.
Pel de knoflook. Schil de komkommer, verwijder met een lepel de zaadlijst en rasp de helft van het vruchtvlees fijn boven een zeef. Zet opzij zodat het vocht kan uitlekken en doe de komkommerrasp in een kom. Schep de yoghurt erdoor en pers de knoflook er boven uit. De overgebleven komkommer snijd je in blokjes of dunne plakjes.
Pel en snipper de sjalot. Doe het gehakt en de helft van de sjalot in een kom en breng op smaak met ras el hanout, paprikapoeder, zout en (chili)peper. Kneed dit goed door elkaar. Neem ongeveer 50 gram gehakt per stokje en kneed dit in de lengte om het stokje heen. Heb je geen stokjes? Dan kun je ook kleine gehaktballetjes rollen met je handen.
Verhit olie in een grill of bakpan en bak de köfte rondom bruin en gaar.
Was de cherrytomaatjes en halveer ze. Serveer de couscous met de köfte, komkommer, overgebleven sjalot en cherrytomaatjes. Heerlijk met het frisse yoghurtsausje ernaast.
TIPHet is ook lekker om 'geweekt' oud brood door het gehakt te kneden. Bak de tomaatjes desgewenst in de pan met het vlees mee.
II
Vandaag wanen we ons in het zonnige Turkije en eten we heerlijke köfte met couscous en een frisse komkommer-yoghurtsaus. Köfte (spreek uit als 'kuftuh') is een gekruide en gegrilde gehaktspies, die we op smaak brengen met ras el hanout.