400 g Aardappels, kruimigHerkomst: Smits van Oijen
1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
Zelf toevoegen
2 el Olie
snufje Zout en peper
1 el Boter
Meet hoe goed je eet
Groente250 g
Vitaliteit68 Punten
CO2eq1.398 g
Water114,3 l
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Pel de knoflook. Snijd de helft van de sinaasappel in plakjes en knijp de andere helft uit. Breng de kipdijbeenfilet op smaak met zout en peper. Meng het sinaasappelsap met olijfolie en pers de knoflook erboven uit. Leg de kipdijbeenfilet in de marinade en zet opzij zodat de smaken kunnen intrekken.
Was of schil de aardappels en snijd klein. Schil de zoete aardappel en snijd klein. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de aardappels afgedekt in 15-20 minuten gaar.
Pel de ui en snijd in partjes. Laat de kipdijbeenfilet uitlekken en bewaar de marinade voor later. Verhit olie in een bakpan en bak de kipdijbeenfilet samen met de ui en sinaasappel plakken op een hoog vuur goudbruin in 8-10 minuten. Voeg een klontje boter toe, schenk tenslotte de marinade erbij en verwarm mee. Laat op een laag vuur nog even pruttelen.
Spoel de spinazie in een zeef onder de kraan en laat goed uitlekken. Stamp de aardappels met een beetje kookvocht tot een smeuïge puree, schep de spinazie erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Serveer de zoete aardappelpuree met de kipdijbeenfilet, de sinaasappel en de heerlijke jus.
TIPJe kunt de sinaasappelschil ook eventueel raspen en dit verwerken door de marinade.
II
Tatsoi is eigenlijk een soort mini-versie van de bekende paksoi. Het is een Chinese bladgroente die net als paksoi familie is van de kool. De kleine blaadjes van tatsoi zijn donkergroen, lepelvormig en vrij dik. Op de blaadjes zitten witte nerven die in een rosette bij elkaar staan. Tatsoi heeft een licht kruidige koolsmaak en is heerlijk in een roerbak gerecht, of rauw door een salade. Onze biologische tatsoi wordt geleverd door kwekerij Kerkenhuis in het Brabantse Lierop.