Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Seizoen, Lactosevrij, Gezin, Glutenvrij, Variatie, Lekker snel
Pinda'sVarkenPeulvruchten
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
200 g WortelHerkomst: Greenorganics
150 g Witte snelkookrijstHerkomst: IDorganics
2 el Gember (verse)Herkomst: La Grama
25 g Pinda's ongezoutenHerkomst: IDorganics
200 g Doperwten
50 g KatenspekHerkomst: St. Hendrick
1 st PreiHerkomst: Peeters
25 g KokoschipsHerkomst: Your Organic Nature
Zelf toevoegen
2 el Bakolie
snufje Zout en (chili)peper
2 el Ketjap
2 el Kerriepoeder
Meet hoe goed je eet
Groente240 g
Vitaliteit71 Punten
CO2eq1.227 g
Water160,4 l
Voorbereiding (20 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 12 minuten gaar. Giet het water af en laat de rijst afkoelen.
Snijd intussen de spek in kleine stukjes en bak in een ruime bakpan op een middelhoog vuur krokant. Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel onder de kraan en snijd klein. Was of schil de wortel en snijd klein. Voeg eerst de prei en wortel toe en bak deze 3-4 minuten mee. Voeg dan de rijst en gember toe en bak op hoog vuur, terwijl je soms schud, nogmaals 3-4 minuten.
Giet de doperwten af en voeg toe aan de pan. Breng op smaak met ketjap, zout en (chili)peper en schep alles goed door. Houd warm terwijl je de seroendeng klaarmaakt.
Hak de pinda's en kokosvlokken grof. Bak deze samen in een droge bakpan lichtbruin. Voeg op het laatste moment de kerriepoeder, zout en peper toe en roer om. Serveer de seroendeng bij de Surinaamse nasi.
TIPKokosvlokken over? Gebruik het in de yoghurt de volgende dag.
II
Surinaamse nasi is vergeleken met zijn Chinese zusje donker van kleur en ook een stuk smaakvoller. Vandaag maak je de seroendeng zelf van pinda's en kokos, heerlijk knapperig en perfect voor het hele gezin.