2 el Ras el hanoutHerkomst: Organic Flavour Company
1 st PreiHerkomst: Peeters
Zelf toevoegen
snufje Zout en peper
2 el Olijfolie extra vierge
Meet hoe goed je eet
Groente250 g
Vitaliteit83 Punten
CO2eq3.305 g
Water94,5 l
Voorbereiding (15 min)
Klik regel om deze af te strepen
Pel de sjalot en snijd in partjes. Snijd de aubergine in stukjes. Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel onder de kraan en snijd klein. Verhit olie in een ruime bakpan en roerbak de sjalot, aubergine en prei 2-3 minuten op een hoog vuur .
Doe het gehakt erbij en bak in enkele minuten gaar en bruin. Voeg de helft van de ras el hanout kruiden toe en breng op smaak met peper en zout.
Breng intussen een pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook. Doe de couscous in een kom en schenk het kokend water erover totdat de couscous net onder water staat. Na 5 minuten afdekken is de couscous mooi droog en rul.
Meng de yoghurt met de andere helft van de ras el hanout. Meng de couscous met de groente en serveer de yoghurt erbij. Strooi tenslotte de zaadjes erover.
TIPIn het Midden-Oosten schillen ze soms de aubergine om een iets zachter mondgevoel te krijgen. Dit kan de ultieme tip zijn om die aubergine nog net iets lekkerder te maken!
II
Deze couscous zet je binnen 15 minuten op tafel, echt waar! De couscous meng je met geruld gehakt, gebakken prei en aubergine samen met een lekkere yoghurtsausje met ras el hanout erin. On top: knapperige zaadjes.