Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Koolhydraatbewust, Ketogeen
RundMelkLactose
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
65 ml Crème fraîcheHerkomst: Weerribben Zuivel
100 g RoomkaasHerkomst: oma
200 g Runderhamburgers
1 st UiHerkomst: TVA Organics
300 g SnijbietHerkomst: solid
1 st CourgetteHerkomst: Agrihand
Zelf toevoegen
2 el Bakolie
snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
Groente300 g
Vitaliteit69 Punten
CO2eq4.965 g
Water95,4 l
Voorbereiding (20 min)
Klik regel om deze af te strepen
Was de courgette en snijd in kleine blokjes. Verwarm olie (of boter) in een bakpan en bak de hamburgers in 5-6 minuten gaar en goudbruin. Bak de courgette met de hamburgers mee in het bakvet en breng op smaak met zout en peper.
Pel en snipper intussen de ui. Spoel de snijbiet onder de kraan en snijd klein. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de snijbiet toe en bak enkele minuten op een middelhoog vuur.
Doe de crème fraîche en roomkaas bij de snijbiet en verwarm totdat de roomkaas helemaal is gesmolten. Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de hamburgers met de snijbiet à la crème en de courgette.
TIPJe kunt een deel van de gekleurde snijbiet stelen ook klein snijden en rauw over het gerecht strooien. Dat ziet er vrolijk uit!
II
KETOGEEN Snijbiet is familie van de rode biet. Van snijbiet kun je zowel de stengels als de bladeren eten. De smaak komt sterk overeen met die van spinazie. Daarom wordt snijbiet ook wel eens Belgische spinazie genoemd. Vandaag bereiden we de snijbiet in een heerlijke roomsaus.
Let op dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten.