Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Afvallen, Koolhydraatbewust
KorianderRund
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
0.5 st Romaanse slaHerkomst: Van Brakel
300 g AardpeerHerkomst: Arenosa
1 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
200 g Runderhamburger
2 st TomaatHerkomst: Solid
1 st PreiHerkomst: Peeters
Zelf toevoegen
1 el Azijn
snufje Zout en (chili)peper
1 el Mosterd
3 el Olie
Meet hoe goed je eet
Groente350 g
Vitaliteit86 Punten
CO2eq3.198 g
Water63,2 l
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Pel de ui en snijd in partjes. Was of schil de aardpeer en snijd in stukken. Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel onder de kraan en snijd in stukken van 5 cm.
Verhit olie (of boter) in een bakpan en roerbak de ui, aardpeer en prei 2 minuten op een hoog vuur. Voeg een scheutje water (of bouillon) toe en laat afgedekt nog eens 15-20 minuten zachtjes stoven. Breng op smaak met zout en (chili)peper.
Verhit olie in een bakpan en bak de hamburgers 10 minuten op een middelhoog vuur.
Was de sla, laat goed uitlekken en snijd of scheur klein. Was de tomaat en snijd klein. Schep de sla en tomaat door elkaar en maak een lekkere vinaigrette (bijvoorbeeld van van olijfolie extra vierge, azijn, mosterd, peper en zout).
Serveer de gestoofde aardpeer met de hamburger en sla.
TIPHet is ook heel lekker de aardpeer te roosteren in de oven.
II
KOOLHYDRAATBEWUST De zachte smaak van aardpeer lijkt een beetje op die van de artisjok. De biologische knolletjes hoeven voor het koken niet geschild te worden. Je kunt ze bakken, koken, en zelfs rauw eten. Aardperen zijn rijk aan ijzer, fosfor en vitamine B1 en met name erg goed voor mensen met diabetes. De aardpeer smaakt gekookt vrij zoet, wat voor diabeten een goed alternatief biedt voor suiker. Aardpeer heeft een zeer gunstige invloed op de bloedsuikerspiegel.