Pastaschotel met een creamy zoete aardappelsaus

Pastaschotel met een creamy zoete aardappelsaus champignons en bosui

| 765 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Vegan, Vegetarisch, Lactosevrij
Tarwe
Gluten

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 0.5 st Rode peperHerkomst: Solid
  • 300 g Champignons
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 170 g Volkoren fusilliHerkomst: La bio idea
  • 200 ml Kokosmelk
  • 0.5 bosje BosuiHerkomst: Van Oers
  • 300 g Zoete aardappelHerkomst: Waog
  • 1 st TomaatHerkomst: Solid

Zelf toevoegen

  • 1 el Bakolie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente340 g
vita-scoreVitaliteit82 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq1.195 g
water-reduction-scoreWater82,3 l

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Schil de zoete aardappel, snijd klein en kook in circa 15 minuten zacht en gaar. Giet het water af.
  2. Breng intussen een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de pasta in 8 minuten beetgaar. Giet daarna het water af.
  3. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes. Verwarm olie in een bakpan en bak de champignons 5 minuten op een middelhoog vuur.
  4. Voor de zoete aardappelsaus kun je het best een keukenmachine of blender gebruiken. Pel en snipper de knoflook en snijd de rode peper heel fijn (hou je niet zo van pit? Verwijder dan de zaadjes). Was de tomaat en en snijd klein. Maal de voorgekookte zoete aardappel, knoflook, rode peper, tomaat, kokosmelk, zout en peper tot een gladde massa. Voeg eventueel wat water toe voor een schenkbare saus.
  5. Was de bosui en snijd in dunne ringetjes. Doe de pasta met de champignons in een ovenschaal en hussel door elkaar. Schenk de zoete aardappelsaus erover en schud de schaal heen en weer zodat de saus zich verspreidt. Strooi de bosui erover en bak nog 8-10 minuten in de voorverwarmde oven.
TIPVoor een meer 'kazige' smaak kun je edelgistvlokken toevoegen aan de zoete aardappelsaus.

II

De zoete aardappel is, anders dan de gewone aardappel, een groente. Ze worden ook wel bataat genoemd en hebben een zachte, zoete smaak. Zoete aardappels bevatten in vergelijking met gewone aardappels meer langzame koolhydraten, waardoor er na het eten geen snelle stijging ontstaat in de bloedsuikerspiegel.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie765 kcal
Koolhydraten99 g
Suiker15 g
Vet29 g
Verzadigd vet18 g
Eiwit19 g
Vezels15 g
Zout0.3 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Tarwe
Gluten