Gezin, Vegetarisch, 9 maanden, Lekker snel, Variatie, Specials, Seizoen
GlutenTarweLactoseMelk
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
0.5 st CitroenHerkomst: Campisi
25 g ZadenmixHerkomst: IDorganics
0.5 st HoningHerkomst: Zuivelrijck
75 g FetaHerkomst: Minos
150 g Volkoren couscousHerkomst: IDorganics
1 st BroccoliHerkomst: lukassen
200 g WortelHerkomst: Greenorganics
Zelf toevoegen
2 el Olie
snufje Zout en peper
400 ml Bouillon
Meet hoe goed je eet
Groente300 g
Vitaliteit81 Punten
CO2eq630 g
Water63,1 l
Voorbereiding (25 min)
Klik regel om deze af te strepen
Bereid de bouillon. Doe de couscous in een kom en schenk de bouillon erover totdat de couscous net onder water staat. Na 5 minuten afdekken is de couscous mooi droog en rul.
Was de broccoli, snijd in kleine roosjes en de stronk in stukken. Was of schil de wortel en snijd in dunne plakjes. Breng een pan met water aan de kook en kook of stoom de groenten beetgaar in 10-15 minuten.
Was intussen de citroen, rasp de schil en pers het sap eruit. Pel de knoflook. Meng de citroensap en -rasp met de honing, uitgeperste knoflook, olijfolie extra vierge, zout en peper. Schep de citroen-honingdressing door de couscous.
Schep de couscous in mooie kommen en schik de wortel en broccoli erop. Verbrokkel de feta erboven en maak af met de zadenmix.
TIPHeb je komijn en/of chilivlokken in huis? Dit is ook heel lekker door de couscous.
II
Deze bowl heb je in een handomdraai op tafel gezet en is perfect voor een heerlijke, frisse maaltijd. De couscous maak je op smaak met een dressing van honing en citroensap en -rasp. Erbij lekker veel broccoli en wortel, afgemaakt met knapperige zaadjes.