2 el Citroen-kerriepoederHerkomst: Het blauwe huis
4 st Tortilla wraps extra vezel
150 g LégumaiseHerkomst: Ekomenu, Frank Fol
1 st KomkommerHerkomst: Noordhoek
0.5 st Rode peperHerkomst: Solid
200 g WortelHerkomst: Greenorganics
1 bosje RadijsHerkomst: Biolatina
1 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
Zelf toevoegen
snufje Zout en peper
2 el Azijn
1 el Siroop of honing
1 el Olie
Meet hoe goed je eet
Groente310 g
Vitaliteit68 Punten
CO2eq1.475 g
Water13,6 l
Voorbereiding (20 min)
Klik regel om deze af te strepen
Was of schil de komkommer en snijd met een kaasschaaf flinterdunne plakjes of linten. Snijd de rode peper heel klein. Marineer de komkommer en rode peper in een kom met olijfolie, azijn, siroop, zout en peper. Zet opzij zodat de smaken kunnen intrekken.
Was of schil de wortel en rasp grof. Meng de wortel met de helft van de Légumaise. Was de radijsjes en snijd in flinterdunne plakjes.
Pel de ui en snijd in partjes. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui 2 minuten. Snijd de tofu klein en roerbak 8-10 minuten. Breng op smaak met citroen-kerriepoeder, zout en peper.
Verwarm de wraps in een droge bakpan. Beleg met de Légumaise met geraspte wortel, de gemarineerde komkommer, radijsjes en de tofu. Verdeel de overgebleven Légumaise erover.
TIPHou je niet zo van pit? Verwijder dan voor gebruik de rode peper uit de komkommer marinade.
II
Onze Belgische chef Frank Fol heeft een hele serie Légumaises ontwikkeld: lekkere en gezonde groentesauzen zonder bewaarmiddelen, kleurstoffen of smaakversterkers. De sauzen zijn klaar voor gebruik en multifunctioneel voor koude en warme toepassingen. Ideaal voor mensen die een supersnelle (gezonde) maaltijd willen bereiden.