Aubergine caponata met pasta, mozzarella en basilicum

679 kcal
320 g groente

Vandaag duiken we de keuken in voor een heerlijke Mediterraanse caponata. Een caponata is een Siciliaanse aubergine stoofschotel. In dit zonnige groentegerecht een hoofdrol voor aubergine, bleekselderij en tomaat. Eigenlijk is een caponata een voorgerecht (antipasto), maar met de pasta erbij is het een volwaardige maaltijd. Tip: haal de aubergine uit de zak en bewaar op een donkere plek buiten de koelkast.

Aubergine caponata

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 1 st Aubergine Herkomst: Almagro
  • 0.5 st Bleekselderij Herkomst: heerlijke oogst!
  • 170 g Volkoren pasta Herkomst: Van der Moolen
  • 200 g Tomaten Herkomst: Organic Brothers
  • 100 ml Tomatensap Herkomst: Schulp
  • 2 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 20 g Rozijnen Herkomst: IDorganics
  • 0.5 st Verse basilicum Herkomst: Herbio
  • 100 g Mozzarella Herkomst: Zuger
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie
  • 2 el (Balsamico)azijn
  • 1 tl Paprikapoeder
  • snufje Zout en (chili)peper

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Pel en snipper de ui. Was de aubergine en snijd klein. Was de bleekselderij, haal de stengels los en snijd in halve maantjes. Verhit olie in een ruime bakpan en fruit de ui 2 minuten op een laag vuur. Voeg de aubergine en bleekselderij toe en bak op een middelhoog vuur 3-4 minuten.
  2. Breng intussen een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de pasta in 8 minuten al dente. Giet daarna het water af en bewaar een beetje pasta kookvocht.
  3. Was de tomaat, snijd klein en bak met de aubergine en bleekselderij mee. Schenk de tomatensap en een beetje pasta kookvocht erbij en pers de knoflook erboven uit. Breng op smaak met de rozijnen, (balsamico)azijn, paprikapoeder, zout en (chili)peper en laat afgedekt 10 minuten sudderen op een laag vuur. Snijd de basilicum klein en schep door de saus.
  4. Laat de mozzarella uitlekken en scheur of snijd klein. Serveer de aubergine caponata met de mozzarella en garneer met wat basilicum.
TIP
Ook erg lekker met kappertjes of olijven.
3,8
Gemiddelde van 27 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -43%
vegetablecounter
Groente + 154%
vita-score
Vitaliteit + 74%
co2-reduction-score
CO2 eq -54%
water-reduction-score
Water -39%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VariatieVegetarischAfvallenSeizoenGezin9 maanden

Voedingswaarden

Per portie
Energie679 kcal
Koolhydraten84 g
Suiker24 g
Vet27 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit21 g
Vezels14 g
Zout0.9 g
Allergenen informatie
Gluten
Lactose
Melk
Tarwe
Selderij
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten