Knolselderijgratin met oude kaas appel en walnoten
3,7
768 kcal
260 g groente
![Knolselderijgratin met oude kaas](https://static.ekomenu.nl/assets/static/public/1/recipe/C10aCO-R8-Knolselderijgratin-met-oude-kaas-LOGO.jpg)
Vandaag een hoofdrol voor knolselderij in deze gratin. Vroeger groeide de selderij als drie-eenheid. Tegenwoordig worden de wortel, de stengels en het blad apart gekweekt als knolselderij, bleekselderij en bladselderij. In verband met het snijwerk dit gerecht duurt wat langer dan gebruikelijk, maar het is echt overheerlijk!
Bereiding (45 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Breng een ruime pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook. Schil de aardappel en knolselderij, snijd in gelijke stukken en kook circa 10 minuten.
- Verwarm de crème fraîche met de melk, mosterd en de helft van de kaas en bieslook. Kruid met zout en peper.
- Giet het water van de aardappels en knolselderij af en stort alles in een ovenschaal. Schenk de kaassaus erover en schud de schaal heen en weer zodat de saus zicht goed verspreidt.
- Was of schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd klein. Hak de walnoten grof.
- Verdeel de rest van de kaas, appel en de walnoten over de schotel en bak nog 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Zet de laatste 2 minuten de ovengrillstand aan voor een goudbruin kleurtje en garneer met de overgebleven bieslook.
TIP
Wil je de oven niet gebruiken? Kook de aardappel en knolselderij gaar en stamp met de room en kaas tot een lekkere stamppot.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 500 g Aardappels, vastkokendHerkomst: Nieuwe oogst
- 1 st KnolselderijHerkomst: Huybrechts
- 65 ml Crème fraîcheHerkomst: Weerribben Zuivel
- 100 g Geraspte oude kaasHerkomst: Kaandorp
- 0.5 st Verse bieslookHerkomst: Herbio
- 1 st Appel
- 25 g WalnotenHerkomst: IDorganics
- 100 ml Melk
- 1 tl Mosterd
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -13%
Groente+ 106%
Vitaliteit+ 41%
CO2eq -42%
Water -59%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Gezin, 9 maanden, Variatie, Glutenvrij, Vegetarisch, Seizoen
Voedingswaarden
Per portieEnergie768 kcal
Koolhydraten75 g
Suiker13 g
Vet35 g
Verzadigd vet18 g
Eiwit27 g
Vezels21 g
Zout1.7 g
Allergenen informatie
Selderij
Noten
Lactose
Melk
Vergelijkbare recepten
646 kcal
300 g groente
Gezin, Lactosevrij, Variatie, Vegetarisch, 9 maanden, Afvallen, Vegan, Glutenvrij
740 kcal
290 g groente
Vegetarisch, Variatie, 9 maanden, Lekker snel, Seizoen, Gezin
740 kcal
270 g groente
Seizoen, Vegetarisch, Gezin, Variatie, Lekker snel
661 kcal
280 g groente
Vegan, Glutenvrij, Vegetarisch, 9 maanden, Lactosevrij, Variatie, Gezin, Seizoen
789 kcal
230 g groente
Gezin, Lactosevrij, 9 maanden, Variatie, Vegan, Lekker snel, Vegetarisch, Seizoen, Glutenvrij
652 kcal
220 g groente
Vegetarisch, Lactosevrij, 9 maanden, Vegan, Seizoen, Variatie, Afvallen, Gezin, Lekker snel
649 kcal
280 g groente
Variatie, Specials, Glutenvrij, Lactosevrij, Eiwitrijk, Seizoen, Gezin