Knolselderij-pastinaak gratin ! Weinig koolhydraten
4,2
565 kcal
350 g groente
KOOLHYDRAATBEWUST Knolselderij is een goede vervanger voor aardappels. De knol is voedzamer, bevat veel minder koolhydraten en heeft diverse gezonde eigenschappen. In dit recept maak je hem ook nog eens overheerlijk klaar in een romige saus met ei, crème fraîche en geraspte kaas. Bijzonder lekker in de winter!

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 0.5 st Knolselderij Herkomst: Huybrechts
- 300 g Pastinaak Herkomst: de eerste
- 0.5 st Verse peterselie Herkomst: Herbio
- 2 st Ei Herkomst: 't paradijs
- 100 ml Crème fraîche Herkomst: Weerribben Zuivel
- 75 g Geraspte oude kaas Herkomst: Kaandorp
- 2 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
- 0.5 tl Nootmuskaat
- snufje Zout en peper
Bereiding (40 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Zorg dat de oven goed heet is.
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Schil de knolselderij en snijd in hele dunne plakjes. Schil de pastinaak en snijd ook in dunne plakjes. Kook de groenten in 10 minuten beetgaar. Giet daarna het water af en laat heel goed uitlekken.
- Was de peterselie en snijd klein. Klop de eieren met crème fraîche, de helft van de kaas en de helft van de peterselie los in een kom. Breng op smaak met een snufje nootmuskaat, zout en peper. Knijp de knoflook erboven uit en klop door elkaar.
- Leg de pastinaak- en knolselderijplakjes in een ovenschaal (dat kan netjes dakpansgewijs, maar het mag ook rommelig) en schenk het ei-roommengsel erover. Strooi de overgebleven geraspte kaas erover en bak in 15 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
- Garneer de knolselderij gratin met de rest van de peterselie.
TIP
Je kunt dit gerecht ook heel goed van tevoren klaarmaken zodat je hem alleen nog in de oven hoeft te schuiven bij de avondmaaltijd. 4,2
Meet hoe goed je eet
True price -24%
Groente + 178%
Vitaliteit + 24%
CO2 eq -31%
Water -69%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Afvallen, Koolhydraatbewust
Voedingswaarden
Per portieEnergie565 kcal
Koolhydraten33 g
Suiker10 g
Vet33 g
Verzadigd vet19 g
Eiwit25 g
Vezels20 g
Zout1.4 g
Allergenen informatie
Melk
Ei
Lactose


