Knoflooksoep

Knoflooksoep met geroosterde paprika

| 628 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Vegan, Lekker snel, Lactosevrij, Vegetarisch, Afvallen, Glutenvrij, 9 maanden, Variatie, Gezin
Peulvruchten
Sojabonen
Mais

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 400 g Witte bonenHerkomst: La Bio Idea
  • 250 g Aardappel, zachtkokendHerkomst: Smits van Oijen
  • 2 st PreiHerkomst: Peeters
  • 5 st Knoflookteen
  • 2 st Rode paprikaHerkomst: Frank de Koning
  • 5 g Verse peterselieHerkomst: Forc
  • 100 ml Soja cuisineHerkomst: Lima
  • 0.5 st Groentebouillontablet (GV)Herkomst: Natur Compagnie

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en peper
  • 700 ml Water
  • 1 el Bakolie
  • 1 el Olijfolie

Meet hoe goed je eet

vita-scoreVitaliteit68 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq922 g
water-reduction-scoreWater30,5 l

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes of reepjes. Meng de paprika met olijfolie, peper en zout en spreid uit over de bakplaat. Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven en rooster de paprikablokjes 15-20 minuten. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
  3. Pel de knoflook en snijd klein. Snijd de prei in halve ringen en was grondig in een zeef onder de kraan. Was de aardappels en snijd in kleine blokjes. Verhit olie in een soeppan en fruit de helft van de knoflook 2 minuten. Bak de preiringen 2 minuten mee. Spoel de witte bonen in een zeef af onder de kraan. Voeg de witte bonen, aardappels en het water toe en verkruimel het groentebouillontablet erboven. Breng aan de kook en temper daarna het vuur.
  4. Laat de soep circa 15 minuten zachtjes koken. Voeg de soja cuisine en de rest van de knoflook toe en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Schep de soep in kommen en garneer met de verse peterselie en geroosterde paprika.
TIPOok lekker om te serveren met een stukje geroosterd brood of te garneren met croutons. Als je de oven niet wilt gebruiken, kun je de paprika ook heet wokken in een pan.

II

Vandaag op het menu: een super easy knoflooksoep. Knoflook is als smaakmaker niet meer weg te denken uit de keuken. De pittige en sterke geur geven aan elk gerecht een heerlijke smaak. In de natuurgeneeskunde staat knoflook bekend als middel tegen allerlei kwalen. Wist je dat knoflook het cholesterol en de bloeddruk kan verlagen? Tip: remedie tegen knoflookgeur is het eten van peterselie.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie628 kcal
Koolhydraten64 g
Suiker16 g
Vet27 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit22 g
Vezels22 g
Zout1.9 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Peulvruchten
Sojabonen
Mais