Knoflookkip met risotto en oesterzwammen
Nog geen reviews
791 kcal
340 g groente
De vorm van oesterzwammen lijkt op de schelp van een oester, vandaar de naam. Voor oesterzwammen geldt - net als voor champignons en andere soorten paddenstoelen - vóór gebruik nooit wassen maar eventueel voorzichtig schoonvegen of -borstelen. Kruid de oesterzwammen, met peper en zout, altijd na het bakken. Wanneer je vóór het bakken zou kruiden, onttrekt het zout vocht aan de oesterzwam, waardoor het geheel snel papperig wordt.
Bereiding (40 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Bereid de bouillon. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd de helft fijn. De rest van de knoflook plet je (bijvoorbeeld met de platte kant van je mes). Was of schil de wortel en snijd klein.
- Verhit olie in een braadpan en bak de kipdrumsticks rondom aan. Doe de geplette knoflooktenen erbij. Blus af met wat water en breng op smaak met tijm. Roer even door, zet het vuur laag en laat afgedekt 20-25 minuten smoren.
- Verhit intussen olie in een ruime bakpan en fruit de fijngesneden knoflook, ui en wortel 2 minuten. Spoel de risotto in een zeef onder de kraan en bak 2 minuten mee. Schenk de bouillon erbij totdat de risotto net onder water staat. Roer regelmatig en laat de risotto het water opnemen. Herhaal dit totdat alle bouillon is opgenomen en de risotto beetgaar is. Dit duurt 25-30 minuten. Zet eventueel het vuur wat hoger als de risotto te vochtig blijft of voeg wat water toe als de risotto te droog is.
- Veeg de oesterzwammen schoon en snijd of scheur in de lengte in plakjes. Verhit olie in een bakpan en bak de oesterzwammen op een hoog vuur goudbruin. Breng op smaak met zout en peper. Bak de laatste minuut de taugé mee en schep het geheel door de risotto. Maak de risotto smeuïg door een klontje boter toe te voegen.
- Verwijder voor het serveren de knoflooktenen uit de saus bij de kip. Knijp de nu zachte teentjes uit en meng door de saus. Serveer de risotto met groenten en de kipdrumsticks.
TIP
Als je van pittig houdt, voeg dan chilipeper of chilivlokken toe. Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 2 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
- 3 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
- 300 g WortelHerkomst: Greenorganics
- 240 g KipdrumsticksHerkomst: Kemper Kip
- 150 g RisottoHerkomst: IDorganics
- 150 g OesterzwammenHerkomst: Paddenstoelenrijk
- 0.5 bakje TaugéHerkomst: Van der Plas
- 600 ml Bouillon
- 2 tl Tijm
- 3 el Bakolie
- 10 g Boter
Meet hoe goed je eet
True price -9%
Groente+ 170%
Vitaliteit+ 32%
CO2eq -50%
Water -52%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Seizoen, Lactosevrij, Variatie, Eiwitrijk, Glutenvrij, Gezin
Voedingswaarden
Per portieEnergie791 kcal
Koolhydraten75 g
Suiker13 g
Vet37 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit34 g
Vezels11 g
Zout0.4 g
Allergenen informatie
Kip
Vergelijkbare recepten
740 kcal
290 g groente
Vegetarisch, Variatie, 9 maanden, Lekker snel, Seizoen, Gezin
740 kcal
270 g groente
Seizoen, Vegetarisch, Gezin, Variatie, Lekker snel
661 kcal
280 g groente
Vegan, Glutenvrij, Vegetarisch, 9 maanden, Lactosevrij, Variatie, Gezin, Seizoen
789 kcal
230 g groente
Gezin, Lactosevrij, 9 maanden, Variatie, Vegan, Lekker snel, Vegetarisch, Seizoen, Glutenvrij
652 kcal
220 g groente
Vegetarisch, Lactosevrij, 9 maanden, Vegan, Seizoen, Variatie, Afvallen, Gezin, Lekker snel
782 kcal
200 g groente
Lekker snel, Variatie, Seizoen, Vegetarisch, Glutenvrij, 9 maanden
649 kcal
280 g groente
Variatie, Specials, Glutenvrij, Lactosevrij, Eiwitrijk, Seizoen, Gezin