Gemarineerde kipdrumsticks met ananassalie-risotto oesterzwammen en venkel

756 kcal
280 g groente

De vorm van oesterzwammen lijkt op de schelp van een oester, vandaar de naam. Voor oesterzwammen geldt - net als voor champignons en andere soorten paddenstoelen - vóór gebruik nooit wassen maar eventueel voorzichtig schoonvegen of - borstelen. Kruid de oesterzwammen, met peper en zout, altijd na het bakken. Wanneer je vóór het bakken zou kruiden, onttrekt het zout vocht aan de oesterzwam, waardoor het geheel snel papperig wordt.

Gemarineerde kipdrumsticks met ananassalie-risotto

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 2 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 0.5 st Ananassalie Herkomst: Herbio
  • 1 st Venkel Herkomst: Puur Origine
  • 150 g Oesterzwammen Herkomst: Paddenstoelenrijk
  • 240 g Kipdrumsticks Herkomst: Kemper Kip
  • 150 g Risotto Herkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 600 ml Bouillon
  • 3 el Olijfolie
  • 2 tl Paprikapoeder
  • 1 el Boter
  • snufje Zout en peper

Bereiding (45 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Bereid de bouillon. Pel de ui en snijd in ringen. Pel de knoflook en snijd fijn. Snijd de ananassalie klein. Was de venkel en snijd klein (bewaar wat loof). Veeg de oesterzwammen schoon en snijd of scheur in de lengte in plakjes.
  2. Meng de helft van de olie met de helft van de ananassalie, paprikapoeder, knoflook, peper en zout. Kwast de drumsticks in met de marinade en zet even weg in de koelkast.
  3. Verhit intussen olie in een ruime bakpan en fruit de ui, venkel en de rest van de ananassalie 2 minuten. Spoel de risotto in een zeef onder de kraan en bak 2 minuten mee. Schenk de bouillon erbij totdat de risotto net onder water staat. Roer af en toe en laat de risotto het water opnemen. Herhaal dit totdat alle bouillon is opgenomen en de risotto beetgaar is. Dit duurt 25-30 minuten. Zet eventueel het vuur wat hoger als de risotto te vochtig blijft of voeg wat water toe als de risotto te droog is. Maak de risotto smeuïg met een klontje boter.
  4. Bak intussen de kipdrumsticks rondom aan in een beetje olie, zorg dat ze goudbruin worden. Voeg de marinade en een klein scheutje water toe, dek de pan af en laat de drumsticks ongeveer 10 minuten gaar worden. Bak de oesterzwammen de laatste 2 minuten mee.
  5. Serveer de risotto met groenten en de kipdrumsticks en verdeel wat venkel loof erover.
TIP
Je kunt de venkel en oesterzwammen ook apart bakken (eventueel met wat chili-vlokken) voor iets meer bite.
4,1
Gemiddelde van 50 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -38%
vegetablecounter
Groente + 122%
vita-score
Vitaliteit + 55%
co2-reduction-score
CO2 eq -57%
water-reduction-score
Water -49%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
SeizoenLactosevrijVariatieEiwitrijkGlutenvrijGezin

Voedingswaarden

Per portie
Energie756 kcal
Koolhydraten67 g
Suiker6 g
Vet37 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit33 g
Vezels10 g
Zout0.4 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Kip
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten