Knäckebrod met zelfgemaakte hummus en chili olie

514 kcal
60 g groente

Je kunt makkelijk zelf hummus maken van kikkererwten. Varieer met kruiden om de hummus een andere smaken te geven. Je kunt ook wat groenten mee pureren voor een lekkere groentehummus.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 170 g Kikkererwten Herkomst: Machandel
  • 50 g Waterkers Herkomst: Klispoel
  • 0.5 bosje Bosui Herkomst: Biolatina
  • 4 tl Chilivlokken Herkomst: Organic Flavour Company
  • 125 g Knäckebröd volkoren Herkomst: Your Organic Nature
Zelf toevoegen
  • 3 el Olijfolie
  • snufje Zout en peper

Bereiding (15 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan en pureer met een staafmixer of hakmolentje fijn. Voeg een scheutje olijfolie en/of water toe en meng tot een smeuïge hummus. Breng op smaak met (chili)peper en zout.
  2. Was de groenten en snijd wat kleiner.
  3. Maak de chili olie. Doe de chilivlokken in een kommetje, verwarm de olijfolie en schenk dit over de chilivlokken.
  4. Besmeer de knäckebröd met de zelfgemaakte hummus en beleg met de groenten. Druppel als laatste wat chili olie erover.
TIP
Het is ook lekker om wat citroen- of limoensap aan de hummus toe te voegen.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price
vegetablecounter
Groente -52%
vita-score
Vitaliteit
co2-reduction-score
CO2 eq
water-reduction-score
Water
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Vegan

Voedingswaarden

Per portie
Energie514 kcal
Koolhydraten55 g
Suiker2 g
Vet25 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit11 g
Vezels14 g
Zout1.1 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Gluten
Tarwe

Vergelijkbare recepten