Knäckebrod met zelfgemaakte bietenhummus en knapperige bruine bonen

565 kcal
125 g groente

Je kunt makkelijk zelf hummus maken van kikkererwten. Varieer met kruiden om de hummus een andere smaken te geven. Je kunt ook wat groenten mee pureren voor een lekkere groentehummus.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 170 g Kikkererwten Herkomst: Machandel
  • 250 g Rode bieten, gekookt Herkomst: Puur NL
  • 60 g Bruine bonen Herkomst: Your Organic Nature
  • 125 g Knäckebröd volkoren Herkomst: Your Organic Nature
  • 20 g Vegan margarine Herkomst: Your Organic Nature
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie
  • snufje Zout en peper

Bereiding (15 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Snijd de bieten in stukjes. Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan en pureer samen met de bieten met een staafmixer of hakmolentje fijn. Voeg een scheutje olijfolie en/of water toe en meng tot een smeuïge hummus. Breng op smaak met (chili)peper en zout.
  2. Spoel de bruine bonen in een zeef onder de kraan en dep droog met keukenpapier. Verhit olie in een bakpan en bak de bruine bonen op een laag vuur krokant in 15 minuten. Breng op smaak met de kruiden, zout en (chili)peper.
  3. Besmeer de knäckebröd met vegan margarine en met de zelfgemaakte bietenhummus. Garneer met de knapperige bruine bonen.
TIP
Het is ook lekker om wat citroen- of limoensap aan de hummus toe te voegen.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price
vegetablecounter
Groente -1%
vita-score
Vitaliteit
co2-reduction-score
CO2 eq
water-reduction-score
Water
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Vegan

Voedingswaarden

Per portie
Energie565 kcal
Koolhydraten61 g
Suiker8 g
Vet26 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit13 g
Vezels19 g
Zout1.5 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Gluten
Tarwe

Vergelijkbare recepten