Kleurrijke spaghetti met radicchio

Kleurrijke spaghetti met radicchio oventomaten en Parmezaan krullen

| 713 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

4,0
Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Specials, Variatie
Gluten
Noten
Melk
Tarwe
Paprika

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 25 g HazelnotenHerkomst: IDorganics
  • 1 el Italiaanse kruidenHerkomst: Het blauwe huis
  • 100 g Spinazie, baby
  • 170 g Volkoren spaghettiHerkomst: La Bio Idea
  • 4 st TomaatHerkomst: Solid
  • 1 st RadicchioHerkomst: oegema
  • 60 g Parmezaanse kaasHerkomst: Bioverde

Zelf toevoegen

  • 2 el Olijfolie extra vierge
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente260 g
vita-scoreVitaliteit91 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq1.301 g
water-reduction-scoreWater100,4 l

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 160 ºC en vet een ovenschaal in. Was de tomaten, snijd in vieren, besprenkel met olie en breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper. Gaar de tomaten 20-25 minuten tot ze zacht en rimpelig zijn.
  2. Breng intussen water met een snuf zout aan de kook en kook de spaghetti al dente in 7 minuten. Spoel nadien onmiddellijk onder koud stromend water om het gaarproces te stoppen. Doe er een scheutje olie bij om te voorkomen dat de pasta aan elkaar gaat kleven.
  3. Was de spinazie, laat heel goed uitlekken en snijd eventueel wat kleiner. Snijd de bladeren van de radicchio in smalle repen.
  4. Verhit olie in een bakpan en roerbak de helft van de radicchio en spinazie. Schep de pasta en de gebakken en rauwe groenten door elkaar, besprenkel met olie en breng op smaak met zout en peper.
  5. Verdeel de oventomaten over de spaghetti en maak af met gehakte hazelnoten en Parmezaanse kaas.
TIPHoud je niet zo van bitter? Kook of stoof de groente dan, dit maakt de smaak milder.

II

Vandaag een heerlijk gerecht met radicchio. De smaak is wat bitter en ligt tussen witlof en andijvie in. In Italië wordt radicchio veel gegeten en je hebt ze in heel veel verschillende soorten. Elke soort heeft zijn eigen naam, die alleen die naam mag dragen als het uit een bepaalde streek in Italië komt. Zo zijn er de radicchio Chioggia (uit Venetië), de raddichio Verona (uit Verona) en de radicchio Treviso (uit Treviso). In samenwerking met Frank Fol de Groentekok®

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie713 kcal
Koolhydraten68 g
Suiker8 g
Vet35 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit25 g
Vezels11 g
Zout0.6 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Gluten
Noten
Melk
Tarwe
Paprika