Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de noodles in circa 10 minuten gaar. Giet daarna het water af, vang wat kookvocht op en spoel de noodles in een zeef onder de kraan.
Was of schil de wortels en snijd in dunne reepjes (julienne). Was de paprika en snijd in dunne reepjes. Was de spinazie, laat uitlekken in een vergiet en snijd kleiner. Hak de pinda's grof.
Halveer de avocado en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees eruit, snijd klein en doe in een kom. Voeg de mayonaise, sojasaus en het sap van de limoen toe en meng dit met een vork (of een staafmixer) tot een zachte saus. Voeg wat kookvocht toe en roer alles goed door elkaar. Proef en breng op smaak met zout en (chili)peper.
Doe de noodles in een ruime kom en roer de avocado saus erdoor. Schik de wortel, paprika en spinazie in erop en garneer met de grof gehakte pinda's.
TIPDeze bowl kun je warm of koud eten. Allebei even lekker.
II
Deze bowl wordt geserveerd met een geniale avocadosaus. Meng deze saus lekker door de noodles, zodat ieder sliertje deze saus vast kan pakken. Super kleurrijk door de paprika, wortel en spinazie. Tip: haal de avocado uit de zak en laat deze verder rijpen op de fruitschaal.