Pel en snipper de ui en knoflook. Verwarm boter in een bakpan met dikke bodem en bak de kipdijbeenfilet samen met de ui en knoflook 2 minuten op een middelhoog vuur. Schil de kurkuma en rasp boven de pan zodat alles mooi geel kleurt. Breng op smaak met tijm, zout en peper.
Spoel intussen de rijst. Was de paprika, tomaat en courgette, snijd in gelijke stukken en voeg samen met de rijst toe aan de pan. Stoof enkele minuten mee mee.
Bereid de bouillon en schenk in de pan bij de rijst en groenten, laat afgedekt 15 minuten garen. Zet eventueel het vuur wat hoger als de rijst te vochtig blijft of voeg wat water toe als de rijst te droog is.
Voeg als laatst de doperwten toe en verwarm nog enkele minuten.
TIPOm de paella af te blussen kun je witte wijn gebruiken of een beetje citroensap. Hou je van pit? Breng dan verder op smaak met chilivlokken.
II
Vandaag eten we een kleurrijke groenten paella! Paella is oorspronkelijk een Valenciaans gerecht. In Spanje is de bereiding van paella van oudsher een sociale zondagmiddag-gebeurtenis, veelal klaargemaakt door de mannelijke leden van de familie. Je kunt eindeloos variëren met vis en schaaldieren, maar ook is paella lekker met stukjes kip, konijn, tomaten, paprika, doperwten etc. In samenwerking met Frank Fol de Groentechef®