Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 10-12 minuten gaar. Giet het water af en schep de (rijst)azijn erdoor. Zet opzij zodat de rijst kan afkoelen.
Breng een andere pan met ruim water en zout (of bouillon) aan de kook. Spoel de Beluga linzen in een zeef onder de kraan en kook in 15-20 minuten gaar. Giet daarna het water af en zet opzij.
Was de radijsjes en verwijder de steeltjes en het blad. Snijd de radijsjes in hele dunne plakjes. Was of schil de wortel en rasp of snijd julienne (in dunne reepjes). Doe de wortel en radijs in aparte bakjes en besprenkel met de helft van de limoensap en zout. Zet opzij zodat de smaken kunnen intrekken.
Verhit olie in een bakpan en roerbak de rode kool 3-5 minuten op een middelhoog vuur (snijd de kool eventueel wat kleiner). Snijd de koriander klein en schep de helft door de rode kool.
Voor het sausje snijd je de rode peper heel fijn. Verhit een droge pan en rooster de sesamzaadjes samen met de peper 2 minuten op een middelhoog vuur. Pel de knoflook. Doe de sojasaus in een schaaltje en pers de knoflook en overgebleven limoensap erboven uit. Roer de sesamzaadjes, rode peper en overgebleven koriander erdoor. Schik alle ingrediënten in een mooie kom naast elkaar en besprenkel met het pittige limoensausje.
TIPJe kunt de rode kool ook prima rauw eten.
II
Een sushibowl, of pokébowl, is perfect als je zin hebt in de smaken van sushi, maar niet in het werk van de sushi rollen (wat best een priegelwerk is). Een sushibowl is makkelijk en snel te maken en je kunt lekker creatief zijn met je toppings. En van de kleuren alleen al word je blij!