Breng water (of bouillon) aan de kook voor de volkoren couscous. Doe de couscous in een kom en giet kokend water erover totdat de couscous net onder water staat. Na 5 minuten afdekken is de couscous mooi droog en rul.
Verhit een pan met een klein laagje water. Was de bimi, snijd grote exemplaren eventueel in de lengte doormidden en kook of stoom 5 minuten. Giet het water af en laat even uitdampen.
Pel de ui en snijd in partjes. Was de cherrytomaatjes en snijd doormidden. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein.
Verhit olie in een bakpan en roerbak de ui en paprika 5 minuten. Bak de voorgekookte bimi nog 2 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper.
Meng de couscous met de ui, paprika en tomaatjes en leg de bimi erboven op. Druppel de mosterd-dilledressing erover en maak af met de cashewnoten.
TIPJe kunt de groenten ook grillen in de oven of op een grillplaat.
II
Vandaag een bijzondere groente op het menu: bimi (ook bekend als aspergebroccoli of babybroccoli). Bimi heeft wat weg van broccoli, maar dan met lange, slanke stengels. De smaak is milder en zoeter en doet volgens sommige denken aan (groene) asperges. Er wordt gezegd dat bimi ‘supergezond’ betekent in het Japans. Dat zou ons niets verbazen, want deze groente zit boordevol met vitamine B11 (foliumzuur) en vitamine C.