Klassieke verse lasagne met gehakt kaas en verse basilicum

3,3
Gemiddelde van 3 reviews
847 kcal
250 g groente
Klassieke verse lasagne met gehakt

Lasagne is een van de meest geliefde en veelzijdige Italiaanse gerechten, dat zijn oorsprong vindt in de regio Emilia-Romagna. Het bestaat uit meerdere lagen van brede pasta, saus en vulling die samen een rijke en smaakvolle maaltijd vormen. Vandaag maken we de klassieke versie met gehakt, tomatensaus, groenten en kaas.

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC en zorg dat de oven goed heet is.
  2. Pel en snipper de ui en knoflook. Hak de helft van de basilicum grof. Verhit olijfolie in een brede bakpan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg het gehakt toe en bak rul. Doe de voorgesneden Italiaanse groente erbij en roerbak nog 2-3 minuten op een hoog vuur. Breng op smaak met de helft van de basilicum, gehaktkruiden, zout en peper.
  3. Was de tomaat, snijd in stukjes en bak 2-3 minuten mee. Schenk de passata erbij en breng op smaak met Italiaanse kruiden, paprikapoeder, zout en peper. Laat 5 minuten afgedekt pruttelen, je kunt eventueel de saus pureren als je dat lekker vindt.
  4. Bouw de lasagne in een ovenschaal op met om en om saus, de verse lasagne bladeren en een beetje kaas. Eindig met wat saus en kaas.
  5. Bak de lasagne circa 5 minuten in de hete oven totdat de pasta gaar is en de kaas is gesmolten. Strooi vlak voor het serveren de overgebleven basilicum erover.
TIP
Je kunt de groente ook pureren met de passata. Bak het gehakt dan apart!

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 0.5 st Verse basilicumHerkomst: Herbio
  • 200 g RundergehaktHerkomst: Future Food Group
  • 2 tl GehaktkruidenHerkomst: Het blauwe huis
  • 200 g Italiaanse groentenHerkomst: Snijderij Udea
  • 200 g TomaatHerkomst: Ecopark
  • 400 g Passata originaleHerkomst: La Bio Idea
  • 200 g Lasagne bladenHerkomst: Bioverde
  • 75 g Geraspte kaasHerkomst: Kaandorp
Zelf toevoegen
  • 1 el Olijfolie
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • 1 tl Paprikapoeder
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -10%
vegetablecounter
Groente+ 98%
vita-score
Vitaliteit+ 46%
co2-reduction-score
CO2eq+ 46%
water-reduction-score
Water -17%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GezinVariatieEiwitrijk9 maandenSpecials

Voedingswaarden

Per portie
Energie847 kcal
Koolhydraten75 g
Suiker12 g
Vet39 g
Verzadigd vet17 g
Eiwit43 g
Vezels7 g
Zout1.9 g
Allergenen informatie
Paprika
Rund
Melk
Lactose
Ei
Gluten
Tarwe
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten