Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Lekker snel, Gezin, Variatie
GlutenMelkLactoseVarkenSelderijTarwe
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
70 g SpekHerkomst: st. hendrick
65 ml Crème fraîcheHerkomst: Weerribben Zuivel
0.5 st BleekselderijHerkomst: Organicox
500 g Rode uiHerkomst: Puur nl
2 st Flammkuchendeeg
Zelf toevoegen
2 el Olijfolie extra vierge
2 el Azijn
snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
Groente260 g
Vitaliteit84 Punten
CO2eq472 g
Water21,8 l
Voorbereiding (20 min)
Klik regel om deze af te strepen
Verwarm de oven voor op 230 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg het flammkuchendeeg op de bakplaat en bak 3-5 minuten onder in de hete oven. Haal uit de oven en leg opzij.
Pel de ui en snijd in dunne ringen. Snijd het spek in reepjes. Smeer de crème fraîche losjes met de bolle kant van een lepel uit over het voorgebakken flammkuchendeeg. Beleg met de ui en het spek en bak 10-15 minuten in de hete oven.
Was intussen de bleekselderij en snijd in flinterdunne halve maantjes.
Maak een dressing van olijfolie extra vierge, azijn, zout en peper. Doe de bleekselderij in een kom en breng op smaak met de dressing.
Serveer de flammkuchen met de frisse bleekselderij salade ernaast.
TIPJe kunt de flammkuchen ook beleggen met een deel van de bleekselderij. Dat is heerlijk knapperig! Je kunt de ui ook eerst in een pan bakken en dan de flammkuchen ermee beleggen.
II
Vandaag een echte klassieker op het menu: flammkuchen met room, ui en spek. Een flammkuchen heeft wel iets weg van een pizza, maar de bodem is een stuk dunner en krokanter. Deze flinterdunne pizza komt oorspronkelijk uit de Elzas waar de bakkers het dunne deeg gebruikten om de hitte van de houtgestookte oven te testen. Als de oven te heet was, vatte het deeg vlam. Vandaar de naam flammkuchen.