9 maanden, Gezin, Afvallen, Variatie, Seizoen, Lekker snel
GlutenMelkLactoseVarkenSelderijTarwe
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
3 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
2 st Flammkuchendeeg
65 ml Crème fraîcheHerkomst: Weerribben Zuivel
90 g OntbijtspekHerkomst: st. hendrick
0.5 st BleekselderijHerkomst: Organicox
1 st KomkommerHerkomst: Noordhoek
Zelf toevoegen
2 el Groene kruiden
snufje Zout en peper
2 el Azijn
1 el Olijfolie extra vierge
Meet hoe goed je eet
Groente250 g
Vitaliteit68 Punten
CO2eq1.233 g
Water36,6 l
Voorbereiding (20 min)
Klik regel om deze af te strepen
Verwarm de oven voor op 230 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg het flammkuchendeeg op de bakplaat en bak 3-5 minuten onder in de hete oven.
Pel de ui en snijd in ringen. Snijd het spek in dunne reepjes. Smeer de crème fraîche met de bolle kant van een lepel uit over het voorgebakken flammkuchendeeg. Beleg met de ui en ontbijtspek en bak 10-15 minuten in de hete oven.
Was of schil intussen de komkommer en snijd in dunne plakjes. Was de bleekselderij en snijd in dunne halve maantjes.
Maak een dressing van olijfolie extra vierge, azijn, groene kruiden, zout en peper. Doe de komkommer en bleekselderij in een kom en meng de dressing erdoor.
Serveer de flammkuchen met de frisse salade ernaast.
TIPDe flammkuchen is ook heel lekker met kwark en een beetje geraspte kaas.
II
Vandaag een echte klassieker op het menu: flammkuchen met room, ui en spek. Een flammkuchen heeft wel iets weg van een pizza, maar de bodem is een stuk dunner en krokanter. Deze flinterdunne pizza komt oorspronkelijk uit de Elzas waar de bakkers het dunne deeg gebruikten om de hitte van de houtgestookte oven te testen. Als de oven te heet was, vatte het deeg vlam. Vandaar de naam flammkuchen.