Klassieke flammkuchen met spek en een frisse komkommersalade
4,3
755 kcal
300 g groente
Vandaag een echte klassieker op het menu: flammkuchen met room, ui en spek. Een flammkuchen heeft wel iets weg van een pizza, maar de bodem is een stuk dunner en krokanter. Deze flinterdunne pizza komt oorspronkelijk uit de Elzas waar de bakkers het dunne deeg gebruikten om de hitte van de houtgestookte oven te testen. Als de oven te heet was, vatte het deeg vlam. Vandaar de naam flammkuchen.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 2 st Flammkuchendeeg Herkomst: Flammkuchen.nl
- 3 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
- 70 g Spekblokjes Herkomst: Le Bon
- 65 ml Crème fraîche Herkomst: Weerribben Zuivel
- 1 st Komkommer Herkomst: Organic Brothers
- 0.5 st Bleekselderij Herkomst: heerlijke oogst!
- 2 tl Groene kruiden Herkomst: Het blauwe huis
- 1 el Olijfolie extra vierge
- 2 el Azijn
- snufje Zout en peper
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 230 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg het flammkuchendeeg op de bakplaat en bak 3-5 minuten onder in de hete oven.
- Pel de ui en snijd in ringen. Snijd eventuele grote stukjes spek klein. Smeer de crème fraîche met de bolle kant van een lepel uit over het voorgebakken flammkuchendeeg. Beleg met de ui en spek en bak 10-15 minuten in de hete oven.
- Was of schil intussen de komkommer en snijd in dunne plakjes. Was de bleekselderij en snijd in dunne halve maantjes.
- Maak een dressing van olijfolie extra vierge, azijn, groene kruiden, zout en peper. Doe de komkommer en bleekselderij in een kom en meng de dressing erdoor.
- Serveer de flammkuchen met de frisse salade ernaast.
TIP
De flammkuchen is ook heel lekker met kwark en een beetje geraspte kaas.4,3
Meet hoe goed je eet
True price -20%
Groente + 138%
Vitaliteit + 12%
CO2 eq -35%
Water -54%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maanden, Gezin, Variatie, Seizoen, Lekker snel
Voedingswaarden
Per portieEnergie755 kcal
Koolhydraten86 g
Suiker10 g
Vet36 g
Verzadigd vet12 g
Eiwit20 g
Vezels9 g
Zout1.6 g
Allergenen informatie
Gluten
Melk
Lactose
Varken
Selderij
Tarwe


