500 g Aardappels, vastkokendHerkomst: Smits van Oijen
2 el Groene kruidenHerkomst: Het blauwe huis
1 st CourgetteHerkomst: Agrihand
Zelf toevoegen
2 el Olie
2 el Citroensap
snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
Groente260 g
Vitaliteit78 Punten
CO2eq3.313 g
Water124,8 l
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was de aardappels en halveer ze of snijd in vieren. Kook de aardappels in 15-20 minuten gaar, giet daarna het water af en laat uitdampen.
Pel de knoflook. Was of schil de komkommer. Rasp de komkommer met een rasp of keukenmachine. Doe de komkommerrasp in een zeef, bestrooi met zout en zet even opzij zodat het vocht eruit kan lekken. Druk het vocht zoveel mogelijk uit de komkommer en meng de komkommerrasp met de yoghurt en olijfolie extra vierge. Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met citroensap en de groene kruiden.
Snijd de kipdijbeenfilet in blokjes, rijg aan een prikker en breng op smaak met zout en peper. Verhit olie in een grill of bakpan en bak de kipspiesjes rondom bruin en gaar. Heb je geen houten prikker, bak dan de kipdijbeenfilet los in de pan.
Pel de ui en snijd in halve ringen. Was de courgette en snijd in lange linten. Verhit olie in een bakpan en bak de ui en courgette lichtbruin op een middelhoog vuur.
Serveer de aardappels met de kipspiesjes, de tzatziki saus en gebakken courgette.
TIPJe kunt de aardappels ook opbakken in een pan.
II
Ben je ooit op vakantie geweest in Griekenland? Dan heb je vast en zeker wel eens tzatziki geproefd. Deze frisse saus wordt gemaakt van yoghurt en komkommer, olijfolie, citroensap en lekker veel knoflook. Vaak worden er kruiden aan toegevoegd zoals dille en peterselie. Wij gebruiken een kruidenmix op basis van onder andere dille, munt, bieslook en oregano. Heerlijk in combinatie met een kipspiesje, aardappels en courgette.