Kipsaté noodles met paksoi en pinda’s

775 kcal
200 g groente

24Kitchen en Ekomenu vieren feest! Kook ook mee met de speciale jubileum uitzendingen van 24Kitchen in De Grootste Kookclub van Nederland. Kook samen met de chef en heel veel andere fans van 24Kitchen en verras je dierbaren met deze heerlijke kipsaté noodles. Lekker gekookt? Deel je foto via instagram, tag @Ekomenu en gebruik de #ikkookmee

Kipsaté noodles met paksoi

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g Kipdijbeenfilet Herkomst: Kemper Kip
  • 1 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
  • 1 st Paksoi Herkomst: Puur Origine
  • 2 el Pindakaas Herkomst: terra sana
  • 15 g Groene thaise currypasta Herkomst: Onoff Spices
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 1 tl Gember, rasp Herkomst: Befair
  • 125 g Fijne wok noodles Herkomst: Van der moolen
  • 0.5 bosje Bosui Herkomst: Biolatina
  • 25 g Pinda's Herkomst: IDorganics
  • 1 st Rode peper Herkomst: Gert van Brakel
  • 25 g Sesamzaadjes Herkomst: IDorganics
  • 0.5 st Limoen Herkomst: Fair trasa
Zelf toevoegen
  • 2 el Sojasaus
  • 1 el (Sesam)olie
  • 1 el Bruine suiker
  • 1 el Appelciderazijn
  • 25 ml Water

Bereiding (20 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng de kip op smaak met peper en zout. Pel de ui en snijd in stukken. Was de paksoi en snijd in stukken. Verhit olie in een bakpan en bak de kip gaar in 15 minuten. Bak de laatste 5 minuten de ui en de paksoi mee.
  2. Klop de ingrediënten voor de pindasaus (pindakaas, sojasaus, sesamolie, bruine suiker, currypasta, appelciderazijn, knoflook, gember en water) bij elkaar in een kom. Zorg ervoor dat het mooi glad is en de pindakaas ook geen klontjes meer heeft. Proef en voeg indien nodig meer currypasta toe.
  3. Breng een pan met water aan de kook en kook de noodles in 3-4 minuten gaar. Spoel de noodles daarna af met koud water en laat goed uitlekken.
  4. Giet de saus over in een pannetje en verwarm kort. Giet over de noodles en schud om zodat alle noodles wat saus meekrijgen. Bewaar eventueel nog wat voor over de kip.
  5. Garneer met gehakte bosui, gehakte pinda’s, rode peper en sesamzaadjes. Voeg als laatste wat schijfjes limoen toe.
TIP
Eet je liever vegetarisch? Vervang de kip dan door vega gehakt. Ook erg lekker met wat edamame boontjes.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -16%
vegetablecounter
Groente + 59%
vita-score
Vitaliteit + 37%
co2-reduction-score
CO2 eq + 12%
water-reduction-score
Water + 32%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VariatieLekker snelLactosevrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie775 kcal
Koolhydraten55 g
Suiker4 g
Vet43 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit39 g
Vezels8 g
Zout2.6 g
Allergenen informatie
Gluten
Sesamzaad
Koriander
Pinda's
Sojabonen
Tarwe
Kip
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten