Kipdijbeenfilet met salie, spek

Kipdijbeenfilet met salie, spek en ovenaardappels

| 708 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Lactosevrij, Variatie, 9 maanden, Eiwitrijk, Seizoen, Glutenvrij
Varken
Kip

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
  • 200 g Kipdijbeenfilet
  • 400 g Regenboog peenHerkomst: Bioromeo
  • 5 g Verse salie
  • 45 g KatenspekHerkomst: st. hendrick
  • 400 g Aardappels, vastkokendHerkomst: Smits van Oijen

Zelf toevoegen

  • 2 el Tijm
  • snufje Zout en peper
  • 3 el Olie

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente220 g
vita-scoreVitaliteit54 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq1.332 g
water-reduction-scoreWater64,6 l

Voorbereiding (40 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Breng een pan met water aan de kook. Was de aardappels (schillen hoeft niet) en snijd in partjes. Kook de aardappels 5-10 minuten, giet daarna het water af en laat even uitdampen.
  2. Pel de knoflook. Schil of was de wortel en snijd in dunne plakjes. Doe de wortelplakjes en voorgekookte aardappels in een kom en druppel wat olie erover. Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met de tijm, zout en peper. Spreid alles uit over de bakplaat en rooster circa 30 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan voor een krokant resultaat.
  3. Pel de ui en snijd in ringen. Spreid de kipdijbeenfilet uit, sla een beetje platter (bijvoorbeeld met een deegroller) en kruid aan de binnenkant met zout en peper. Vul met een aantal kleingesneden blaadjes salie en vouw de kip dicht. Wikkel het spek eromheen en zet eventueel vast met een prikkertje.
  4. Verhit olie in een bakpan en braad de kip met de ui in 20-25 minuten op een middelhoog vuur goudbruin en gaar.
  5. Serveer de kipdijbeenfilet met de geroosterde aardappels en wortel.
TIPHet is ook heel lekker om de overgebleven salieblaadjes te bakken of frituren in olie.

II

Vandaag op het menu een AVG-tje (aardappels, vlees en groenten). Door de kipdijbeenfilet te vullen met verse salie en in spek te wikkelen krijg je een heerlijke combinatie. Salie wordt vooral gebruikt in de Mediterrane keuken. Het is erg lekker in pasta's en in combinatie met kip.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie708 kcal
Koolhydraten54 g
Suiker16 g
Vet40 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit28 g
Vezels10 g
Zout0.5 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Varken
Kip