Kipdijbeenfilet met salie, spek en ovenaardappels

Nog geen reviews
708 kcal
220 g groente
Kipdijbeenfilet met salie, spek
arrow down

Vandaag op het menu een AVG-tje (aardappels, vlees en groenten). Door de kipdijbeenfilet te vullen met verse salie en in spek te wikkelen krijg je een heerlijke combinatie. Salie wordt vooral gebruikt in de Mediterrane keuken. Het is erg lekker in pasta's en in combinatie met kip.

Bereiding (40 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Breng een pan met water aan de kook. Was de aardappels (schillen hoeft niet) en snijd in partjes. Kook de aardappels 5-10 minuten, giet daarna het water af en laat even uitdampen.
  2. Pel de knoflook. Schil of was de wortel en snijd in dunne plakjes. Doe de wortelplakjes en voorgekookte aardappels in een kom en druppel wat olie erover. Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met de tijm, zout en peper. Spreid alles uit over de bakplaat en rooster circa 30 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan voor een krokant resultaat.
  3. Pel de ui en snijd in ringen. Spreid de kipdijbeenfilet uit, sla een beetje platter (bijvoorbeeld met een deegroller) en kruid aan de binnenkant met zout en peper. Vul met een aantal kleingesneden blaadjes salie en vouw de kip dicht. Wikkel het spek eromheen en zet eventueel vast met een prikkertje.
  4. Verhit olie in een bakpan en braad de kip met de ui in 20-25 minuten op een middelhoog vuur goudbruin en gaar.
  5. Serveer de kipdijbeenfilet met de geroosterde aardappels en wortel.
TIP
Het is ook heel lekker om de overgebleven salieblaadjes te bakken of frituren in olie.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 400 g Aardappels, vastkokendHerkomst: Nieuwe oogst
  • 400 g Regenboog peenHerkomst: Bioromeo
  • 1 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 200 g KipdijbeenfiletHerkomst: Kemper Kip
  • 5 g Verse salieHerkomst: Herbio
  • 45 g KatenspekHerkomst: St. hendrick
Zelf toevoegen
  • 3 el Olie
  • 2 tl Tijm
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price+ 14%
vegetablecounter
Groente+ 75%
vita-score
Vitaliteit+ 13%
co2-reduction-score
CO2eq -21%
water-reduction-score
Water+ 1%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
LactosevrijVariatie9 maandenEiwitrijkSeizoenGlutenvrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie708 kcal
Koolhydraten54 g
Suiker16 g
Vet40 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit28 g
Vezels10 g
Zout0.5 g
Allergenen informatie
Varken
Kip
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Gevulde courgette met parelcouscous
717 kcal
430 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Lactosevrij,   Variatie
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan