Kipdijbeenfilet met preisaus, geroosterde prei en gebakken aardperen

721 kcal
0 g groente

Dit special recept van Frank Fol bevat kipdijbeenfilet afkomstig van onze leverancier Kempener Kip. Frank zet zich in voor het gebruik van duurzame producten, daarom zijn de biologische producten van Kempener kip zeer geschikt. De producten zijn te herkennen aan het Beter Leven Keurmerk van de dierenbescherming met 3 sterren, het Europese biologische logo en het EKO-keurmerk. Zo weet je zeker dat je lekkere en eerlijke producten eet.

Kipdijbeenfilet

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st Prei Herkomst: eerste
  • 70 g Erwt basilicum pesto Herkomst: Allos
  • 5 g Verse basilicum Herkomst: forc
  • 300 g Aardperen Herkomst: Arenosa
  • 2 st Knoflookteen
  • 0.5 st Citroen Herkomst: Campisi
Zelf toevoegen
  • 1 el (Koolzaad)olie
  • 0.5 g Roomboter
  • 1 el Mayonaise
  • 1 ml Yoghurt
  • snufje Zeezout en peper van de molen

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd het wit van de prei, maar bewaar de groene bladen. Was het wit van de prei, halveer en snijd in lange repen. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de prei hierop. Bestrooi met zout en peper en rooster circa 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Snijd het groen van de prei fijn en gaar met een scheut water in een afgedekte pan tot het zacht is. Giet het water af (vang wat kookvocht op) en mix met een keukenmachine of staafmixer met de (koolzaad)olie, erwt basilicum pesto en wat verse basilicum. Voeg net zoveel kookvocht toe totdat je een glad sausje krijgt. Kruid met zout en peper.
  3. Dep de kipdijbeenfilet droog en kruid met zout en peper. Smelt vervolgens roomboter in een braadpan op een middelhoog vuur. Bak de kipdijbeenfilet enkele minuten aan elke zijde goudbruin. Doe het daarna in een ovenschaal met wat van de jus uit de pan. Braad de kipdijbeenfilet circa 8-10 minuten bij de prei in de voorverwarmde oven.
  4. Was de aardperen en snijd de uiteinden eraf. Snijd de aardperen in dunne schijven van 0.5 cm dik. Smelt roomboter in een braadpan en bak de aardperen circa 5 minuten, draai ze halverwege om. Kruid met zout en peper.
  5. Meng de mayonaise en yoghurt met elkaar in een kom. Pel de knoflook en snijd heel fijn of pers uit boven de kom. Was de citroen. Rasp de schil van de citroen en voeg toe. Knijp ook wat citroensap erboven uit. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Verdeel de gebakken aardperen en geroosterde prei over de borden en leg de kipdijbeenfilet ernaast. Schenk de prei saus eromheen en garneer met citroenmayonaise en eventueel nog wat verse basilicum.
TIP
Houd je van pittig eten? Kruid de kipdijbeenfilet dan met wat chilivlokken voordat je het bakt.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price
vegetablecounter
Groente -100%
vita-score
Vitaliteit
co2-reduction-score
CO2 eq
water-reduction-score
Water
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
SeizoenGlutenvrijVariatie9 maandenGezin

Voedingswaarden

Per portie
Energie721 kcal
Koolhydraten38 g
Suiker10 g
Vet46 g
Verzadigd vet7 g
Eiwit32 g
Vezels10 g
Zout0.6 g
Allergenen informatie
Kip
Ei
Melk
Lactose
Peulvruchten
Mosterd

Vergelijkbare recepten