Kipdijbeenfilet met harissa

Kipdijbeenfilet met harissa chorizo, zoete aardappel en olijven

| 670 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Gezin, Glutenvrij, Variatie, Lactosevrij
Kip
Paprika
Varken
Rund
Koriander

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 0.5 st Citroen, sap en raspHerkomst: Campisi
  • 1 el Gerookt paprikapoederHerkomst: Blauwe huis
  • 1 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
  • 75 g Chorizo worst Herkomst: st hendrick
  • 150 g Kipdijbeenfilet
  • 0.5 st Rode paprikaHerkomst: Solid
  • 20 g Harissa pastaHerkomst: de kweker
  • 200 g TomatenstukjesHerkomst: Your Organic Nature
  • 30 g Olijvenmix met knoflookHerkomst: Marqt
  • 5 g Verse korianderHerkomst: Forc
  • 300 g Zoete aardappelHerkomst: Solid
  • 2 el Ras el hanoutHerkomst: Organic Flavour Company

Zelf toevoegen

  • 1 el Olie
  • 100 ml Kippenbouillon

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente220 g
vita-scoreVitaliteit52 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq2.657 g
water-reduction-scoreWater85,5 l

Voorbereiding (60 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en leg op een bakplaat met de bolle kant naar boven. Besprenkel met olijfolie, zout en peper en laat de paprika in circa 25 minuten goed zwart blakeren. Haal de zwartgeblakerde paprika uit de oven, doe in een bakje en dek af met aluminiumfolie. Laat een half uur staan. Haal de aluminiumfolie eraf en pel het velletje van de paprika eraf. Snijd de paprika in repen.
  2. Breng de kipdijbeenfilet op smaak met zout, peper, ras el hanout en de gerookte paprikapoeder en wrijf goed in. Verwarm de olie in een hapjespan en bak de gemarineerde kipdijbeenfilet om en om goudbruin. Haal uit de pan en bewaar op een bord.
  3. Bereid de kippenbouillon. Pel de ui en snijd in halve ringen. Snijd de chorizo worst in kleine blokjes. Bak de ui en worstblokjes 5 minuten op een laag vuur tot de uiringen glazig zijn. Blus het geheel af met sap van de citroen en kippenbouillon en breng aan de kook. Voeg de harissa pasta, rasp van de citroen, geroosterde paprika, tomatenstukjes, olijven en de koriander toe en meng met elkaar.
  4. Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes. Verdeel de blokjes zoete aardappel in de saus, leg hierop de gebakken kipdijbeenfilet en dek het geheel af met een deksel. Breng aan de kook en laat 25 minuten op een laag vuur pruttelen tot de zoete aardappels gaar zijn.
  5. Verwijder de deksel en plaats de pan nog kort in de hete oven. Serveer in een mooie schaal.
TIPGarneer het gerecht met een citroenschijfje of -partje.

II

24Kitchen en Ekomenu vieren feest! Kook ook mee met de speciale jubileum uitzendingen van 24Kitchen in de Grootste Kookclub van Nederland. Kook samen met de chef en heel veel andere fans van 24Kitchen en verras je dierbaren met dit heerlijke, pittige gerecht. Wij leveren een kant en klare biologische harissa pasta, dat is lekker makkelijk! Lekker gekookt? Deel je foto via instagram, tag @Ekomenu en gebruik de #DeGrootsteKookclubvanNederland

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie670 kcal
Koolhydraten42 g
Suiker16 g
Vet40 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit31 g
Vezels9 g
Zout1.8 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Kip
Paprika
Varken
Rund
Koriander