Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Koolhydraatbewust, Afvallen, Ketogeen
Kip
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
300 g WortelHerkomst: Greenorganics
0.5 bakje TuinkersHerkomst: Discover fresh
1 st CourgetteHerkomst: Agrihand
5 g Verse peterselieHerkomst: Forc
200 g Kipdijbeenfilet
2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
Zelf toevoegen
1 el Mosterd
1 el Azijn
snufje Zout en peper
3 el Olie
Meet hoe goed je eet
Groente320 g
Vitaliteit77 Punten
CO2eq1.242 g
Water55,8 l
Voorbereiding (25 min)
Klik regel om deze af te strepen
Was de courgette en was of schil de wortel. Schaaf of snijd de groenten in lange linten met een dunschiller, mandoline, kaasschaaf of spiraalsnijder. Doe de groentelinten in een kom, besprenkel met olie, zout en (chili)peper en zet opzij.
Verwarm olie of boter in een bakpan. Spreid de kipdijbeenfilet uit, kruid met zout en peper en bak op een middelhoog vuur in 10-12 minuten gaar. Voeg eventueel een scheutje water toe tegen aanbakken.
Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit olie in een andere bakpan en roerbak de ui, knoflook, wortel- en courgettelinten kort op een hoog vuur.
Snijd de verse peterselie klein. Klop een vinaigrette van mosterd, olijfolie extra vierge, azijn, de helft van de peterselie en tuinkers en druppel de vinaigrette over de groenten.
Serveer de groentelinten met de kipdijbeenfilet en garneer met de overgebleven peterselie.
TIPJe kunt de groenten ook in kleine blokjes snijden (brunoise) in plaats van linten en de groenteblokjes roerbakken in een wok of ruime pan.
II
KOOLHYDRAATBEWUST Vandaag maken we een lekkere dressing van tuinkers. Tuinkers, ook wel bekend als sterrenkers of cresson, is het hele jaar door verkrijgbaar. Het is altijd kersvers, want het wordt verkocht in het bakje waarin de tuinkers is gezaaid en gekiemd. De smaak is pittig-aromatisch en lijkt nog het meest op die van mosterd. Tuinkers bevat in vergelijking met andere groenten veel essentiële voedingsstoffen. Zo is het rijk aan voedingsvezels, vitamine A, E, C en foliumzuur. Daarnaast is het een goede bron van ijzer, vitamine B1 en B6.