Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Koolhydraatbewust, Afvallen
SelderijKipVarken
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
1 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
200 g Kipdijbeenfilet
5 g Verse salieHerkomst: Forc
300 g WortelHerkomst: Greenorganics
300 g AardpeerHerkomst: Arenosa
45 g SpekHerkomst: st. hendrick
Zelf toevoegen
snufje Zout en peper
2 el Olie
Meet hoe goed je eet
Groente300 g
Vitaliteit81 Punten
CO2eq1.336 g
Water64,4 l
Voorbereiding (45 min)
Klik regel om deze af te strepen
Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Was of schil de aardperen en snijd ze in dunne plakjes. Was of schil de wortels en snijd in dunne plakjes.
Doe de aardpeer- en wortelplakjes in een kom, druppel wat olie erover en breng op smaak met zout en peper. Spreid alles uit over de bakplaat en rooster circa 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. Zet de laatste minuut eventueel de ovengrillstand aan voor een krokant resultaat.
Spreid de kipdijbeenfilet uit, sla een beetje plat (bv met een deegroller) en kruid aan de binnenkant met zout en peper. Vul met een aantal klein gesneden blaadjes salie en vouw de kip dicht. Wikkel het spek eromheen en zet eventueel vast met een prikkertje.
Pel de ui en snijd in halve ringen. Verhit olie in een bakpan en bak de kip met de ui in 20-25 minuten op een middelhoog vuur goudbruin en gaar.
Serveer de gevulde kipdijbeenfilet met de geroosterde groenten.
TIPHet is ook heel lekker om de overgebleven salieblaadjes te bakken of frituren in wat olie. Wil je de oven niet gebruiken? Dan kun je de groenten ook koken.
II
KOOLHYDRAATBEWUST Vandaag op het menu een 'AVG-tje' (aardpeer, vlees en groenten). Door de kipdijbeenfilet te vullen met verse salie en in spek te wikkelen krijg je een heerlijke combinatie. Salie wordt vooral gebruikt in de Mediterrane keuken. Het is erg lekker in combinatie met kip. Salie wordt ook wel gebruikt in de thee om keelklachten te verzachten.