Kip tandoori met mango en rijst en koriander-yoghurtsaus

806 kcal
330 g groente

Deze rijstschotel staat prachtig op tafel, met vele frisse kleuren en smaken. Het oog wilt ook wat en daarom zal dit gerecht zeker weten de hele tafel plezieren. De kip, mango en groenten worden gebakken met tandoori-kruiden en citroensap. Door deze verschillende smaken waan je je even in India.

Kip tandoori met mango en rijst

Biologische ingrediƫnten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 150 g Volkoren basmatirijst Herkomst: IDorganics
  • 240 g Kipdrumsticks Herkomst: Kemper Kip
  • 1 st Mix voor kip tandoori Herkomst: Beltane
  • 1 st Courgette Herkomst: Lukassen
  • 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 0.5 st Mango Herkomst: Peru
  • 200 g Tomaat Herkomst: Organic Brothers
  • 0.5 st Sap van citroen Herkomst: Befair
  • 0.5 st Verse koriander Herkomst: Herbio
  • 100 ml Volle roeryoghurt Herkomst: Pur Natur
Zelf toevoegen
  • 3 el Olie
  • snufje Zout en peper

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de rijst in 20-25 minuten gaar. Giet het water af en zet afgedekt opzij. Bestrooi intussen de kipdrumsticks met de tandoori kruiden en een scheut olie. Hussel goed door elkaar en zet opzij.
  2. Was intussen de courgette en snijd in blokjes. Pel de ui en snijd in partjes. Schil de mango, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees klein.
  3. Verwarm olie in een brede bakpan en de kipdrumsticks aan alle kanten op een hoog vuur aan. Doe de courgette, ui en mango erbij en bak nog eens 5 minuten. Snijd de tomaat klein en voeg samen wat citroensap en een scheutje water toe aan de pan. Strooi het andere kruidenmengsel erover, zet het vuur laag en laat afgedekt garen.
  4. Hak de koriander klein en schep de helft door de yoghurt, de rest strooi je over de rijst.
  5. Serveer de rijst met de kip tandoori, de groenten, mango en de saus. Heerlijk met het koriander-yoghurtsausje.
TIP
Heb je kleintjes? Houd dan de koriander apart en serveer deze zelf naar smaak over jouw gerecht. Het is ook heel lekker de rijst vlak voor het serveren samen met de ui nog even op te bakken.
4,0
Gemiddelde van 5 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -47%
vegetablecounter
Groente + 162%
vita-score
Vitaliteit + 87%
co2-reduction-score
CO2 eq -45%
water-reduction-score
Water -48%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maandenVariatieSpecialsGezinSeizoenGlutenvrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie806 kcal
Koolhydraten78 g
Suiker23 g
Vet36 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit36 g
Vezels7 g
Zout0.3 g
Allergenen informatie
Mosterd
Selderij
Kip
Melk
Koriander
Lactose
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten