Kip à la Normande met dragon-aardappelpuree

4,5
Gemiddelde van 24 reviews
860 kcal
270 g groente
Kip à la Normande

Dit klassieke Franse stoofrecept komt uit de Franse regio Normandië. De kip wordt langzaam gegaard in een romige saus. In dit gerecht komen zoete en hartige smaken bij elkaar. Heerlijk in combinatie met de kruidige dragonpuree. Dragon wordt veel gebruikt in de Franse keuken en het aroma doet denken aan anijs. Het is vooral erg lekker bij gevogelte en vis.

Bereiding (45 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Was of schil de aardappels en snijd in stukken. Kook de aardappels in een pan met water en een snuf zout in 20 minuten gaar. Bereid de bouillon.
  2. Verhit olie in een braadpan en bak de kipdrumsticks samen met de spekjes 3-4 minuten op een hoog vuur aan. Kruid met zout en peper. Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd in partjes of in grove stukken. Bak de appel kort met de kip mee en schep dan alles uit de pan.
  3. Pel de sjalot en knoflook en snijd in stukken. Halveer de prei in de lengte, spoel onder de kraan en snijd klein. Was of schil de wortel en snijd klein. Bak de sjalot, knoflook, prei en wortel in de pan van de kip totdat het bruin kleurt. Doe dan de kip en appel weer terug in de pan en schenk de bouillon, crème fraîche en de mosterd erbij. Laat afgedekt 10-15 minuten garen en roer af en toe. De laatste minuten verwijder je de deksel zodat het vocht een beetje kan verdampen en indikken.
  4. Hak de dragon grof. Giet de aardappels af en stamp ze met wat kookvocht (of warme melk en boter) fijn met een pureestamper. Schep de dragon erdoor en kruid met zout en peper.
  5. Serveer de dragon-aardappelpuree met de gestoofde kip in romige saus.
TIP
Je kunt de saus ook een beetje binden door een klontje boter en bloem te bakken (roux) en het vocht toe te voegen. Wel goed roeren!

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 500 g Aardappels (kruimig)Herkomst: Smits van Oijen
  • 240 g KipdrumsticksHerkomst: Kemper Kip
  • 50 g SpekblokjesHerkomst: Le Bon
  • 1 st AppelHerkomst: biofruit
  • 2 st SjalotHerkomst: TVA Organics
  • 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 2 st PreiHerkomst: Heerlijke oogst
  • 200 g WortelHerkomst: Greenorganics
  • 0.5 st Verse dragonHerkomst: Herbio
  • 65 ml Crème fraîcheHerkomst: Weerribben Zuivel
Zelf toevoegen
  • 200 ml (Kippen)bouillon
  • 2 el Olie
  • 2 tl Mosterd
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price+ 8%
vegetablecounter
Groente+ 114%
vita-score
Vitaliteit+ 9%
co2-reduction-score
CO2eq -32%
water-reduction-score
Water -38%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
SeizoenSpecials9 maandenGezinEiwitrijkVariatieGlutenvrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie860 kcal
Koolhydraten72 g
Suiker18 g
Vet45 g
Verzadigd vet17 g
Eiwit35 g
Vezels14 g
Zout1.2 g
Allergenen informatie
Varken
Melk
Mosterd
Kip
Lactose
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Gekleurde stamppot
713 kcal
280 g groente
Seizoen,   Glutenvrij,   Gezin,   Lactosevrij,   Eiwitrijk,   9 maanden,   Variatie
Japanse okonomiyaki met witte kool
743 kcal
280 g groente
Eiwitrijk,   Variatie,   Gezin,   Seizoen,   Vegetarisch,   9 maanden,   Lactosevrij
Gevulde minestrone soep
732 kcal
250 g groente
Seizoen,   Lekker snel,   Vegetarisch,   Gezin,   Variatie,   Eiwitrijk,   9 maanden
Special +€ 2,20 p.p.
Biefstuk met wintergroenten
747 kcal
350 g groente
Seizoen,   Glutenvrij,   Specials,   Gezin,   Lactosevrij,   Eiwitrijk,   Variatie