0.5 st Groentebouillontablet (GV)Herkomst: Natur Compagnie
2 st UiHerkomst: TVA Organics
2 st Abrikozen
25 g HazelnotenHerkomst: IDorganics
1 st VenkelHerkomst: Biosikelia
Zelf toevoegen
1 el Olijfolie
snufje Zout en peper
1 el Bakolie
2 el Citroensap
Meet hoe goed je eet
Groente230 g
Vitaliteit81 Punten
CO2eq2.307 g
Water187,6 l
Voorbereiding (25 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng water met het groentebouillontablet aan de kook. Doe de couscous in een grote kom en giet de hete bouillon erover, totdat de couscous net onder water staat. Na 5 minuten afdekken is de couscous mooi droog en rul.
Was de abrikoos, verwijder de pit en snijd klein. Was de sla, snijd klein en laat goed uitlekken. Snijd de venkel in dunne plakjes en schep om met olijfolie. Bestrooi met peper en eventueel zout. Bewaar het venkelgroen voor de garnering.
Meng de abrikoos, sla en citroensap door de volkoren couscous. Breng op smaak met peper en eventueel zout en zet opzij.
Verhit een grillpan of bakpan en gril of bak de venkel 6 minuten (totdat de venkel lichtbruin kleurt). Schep de venkel vervolgens door de volkoren couscous. Snijd de hazelnoten wat kleiner en rooster circa 3 minuten in een droge bakpan.
Pel de ui en snijd in halve ringen. Verhit olie in een bakpan en bak de ui samen met de kinowaburgers aan beide kanten bruin.
Serveer de kinowaburger met de couscoussalade. Garneer met wat venkelgroen en de hazelnoten.
TIPHeb je nog salade over? Deze is ook heerlijk als lunch.
II
Vandaag een hoofdrol voor de verrukkelijke kinowaburger van het Belgische ‘La Vie Est Belle’. Een vegaburger met Vlaamse quinoa en hennepzaad. Deze grondstoffen hebben een zo beperkt mogelijke impact op het milieu. Ook de rode biet, selderij en hennepzaad halen ze van dichtbij. Dat maakt deze plantaardige burger niet alleen smaakvol, maar ook een duurzame keuze. Lekker met een frisse couscoussalade.