300 g Aardappels, zachtkokendHerkomst: Smits van Oijen
2 st KinowaburgerHerkomst: La vie est belle
200 g Kastanjechampignons
2 st PreiHerkomst: Peeters
Zelf toevoegen
3 el Bakolie
snufje Zout en peper
100 ml Water (of wijn)
Meet hoe goed je eet
Groente275 g
Vitaliteit81 Punten
CO2eq704 g
Water66 l
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng een pan met water aan de kook. Schil de aardappels en pastinaak. Snijd in gelijke stukken en kook in 15-20 minuten gaar. Giet het water af en tamp met een pureestamper tot een gladde purree. Breng op smaak met zout en peper.
Pel de knoflook. Snijd de prei in de lengte doormidden en in stukken van 5 cm. Was grondig in een vergiet onder de kraan en laat goed uitlekken. Verwarm olie in een bakpan en fruit de knoflook 2 minuten. Voeg de prei en en het water (of wijn) toe en stoof de prei afgedekt 10-15 minuten.
Veeg de kastanjechampignons schoon en verwijder het steeltje. Verhit olie in een bakpan en bak de kinowaburgers samen met de champignons aan weerszijden bruin en gaar.
Serveer de pastinaakpuree met de gesmoorde prei en de kinowaburgers met champignons. Garneer met de purple kers.
TIPIn plaats van een puree kun je ook ervoor kiezen de aardappels en pastinaak goudbruin te bakken in een pan.
II
Vandaag een heerlijk gerecht met gesmoorde prei, pastinaakpuree en een kinowaburger. Een prei heeft een lichte uiensmaak. Het is een lekkere, pittige groente met een heerlijk aroma waar je heel veel kanten mee op kunt. Onze biologische prei wordt geleverd door Peeters-Mertens. Onze biologische kinowaburgers worden geleverd door het Vlaamse bedrijf La vie est belle.