200 g Volkoren spaghetti Herkomst: Van der Moolen Food group
70 g Tomatenpuree
200 g WortelHerkomst: Greenorganics
50 g Geraspte kaas
Zelf toevoegen
snufje Zout en peper
2 el Olijfolie extra vierge
Meet hoe goed je eet
Groente360 g
Vitaliteit84 Punten
CO2eq1.561 g
Water59,6 l
Voorbereiding (25 min)
Klik regel om deze af te strepen
Pel en snipper de ui. Was of schil de wortel en snijd brunoise (in hele kleine blokjes). Verhit olie in een braadpan en fruit de ui en wortel 2 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree toe aan de pan en bak 2 minuten mee.
Was intussen de tomaten, snijd klein en voeg toe aan de pan. Laat afgedekt 10-15 minuten stoven. Schep daarna wat wortel en tomaat uit de pan en leg opzij voor later. Pureer de groenten met een staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met zout en peper. Schep daarna de wortel en tomatenstukje weer terug in de saus.
Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de spaghetti in 7 minuten al dente. Spoel onmiddellijk onder de koude kraan om het gaarproces te stoppen. Doe er een scheutje olie bij om te voorkomen dat de pasta gaat kleven.
Spoel de spinazie in een zeef onder de kraan en laat goed uitlekken. Je kunt de spinazie door de tomatensaus roeren of apart serveren als salade.
Verdeel de spaghetti over de borden en serveer met de saus. Strooi de geraspte kaas erover.
TIPLekker met Italiaanse kruiden.
II
Soms is een eenvoudige pasta precies waar je behoefte aan hebt. Vooral na een drukke dag wil je snel iets op tafel toveren. Deze snelle spaghetti met tomatensaus is top voor jong en oud. Heb je kleintjes? Zij krijgen met deze pasta lekker veel groenten binnen. Ideaal!