Kikkererwten kokoscurry

Kikkererwten kokoscurry met tomaat, courgette en paprika

| 729 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Glutenvrij, Vegan, Variatie, Lactosevrij, Vegetarisch, 9 maanden, Lekker snel
Peulvruchten
Koriander
Paprika

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 150 g Volkoren basmatirijstHerkomst: IDorganics
  • 300 g Kikkererwten Herkomst: Machandel
  • 200 ml Kokosmelk
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st Rode paprikaHerkomst: Solid
  • 1 st CourgetteHerkomst: Agrihand
  • 25 g Gele currypastaHerkomst: Onoff Spices
  • 2 st TomaatHerkomst: Solid

Zelf toevoegen

  • 1 el Bakolie
  • snufje Zout en (chili)peper

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente340 g
vita-scoreVitaliteit85 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq1.665 g
water-reduction-scoreWater273,5 l

Voorbereiding (25 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan. Kook in 25 minuten gaar en giet het water af. Zet afgedekt opzij.
  2. Pel en snipper de ui. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Was de courgette en tomaat en snijd klein. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui 2 minuten. Roerbak de paprika, courgette en tomaat enkele minuten mee. Breng op smaak met zout en (chili)peper.
  3. Voeg de gele currypasta en kokosmelk toe. Breng aan de kook en temper daarna het vuur. Laat nog 5-10 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan en verwarm enkele minuten mee.
  5. Serveer de volkoren basmatirijst met de kikkererwtencurry ernaast.
TIPHou je van pit? Breng dan verder op smaak met chilivlokken of sambal.

II

Met curry wordt een groot aantal gekruide gerechten omschreven, die vooral in Aziatische landen worden gegeten. Wij gebruiken de term curry meestal om een aromatisch, sausachtig gerecht te omschrijven dat wordt gekookt in een Aziatische stijl. Het basis ingrediënt voor een curry is de currypasta. Deze wordt gemaakt door verschillende ingrediënten te vermalen tot een pasta.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie729 kcal
Koolhydraten93 g
Suiker19 g
Vet29 g
Verzadigd vet18 g
Eiwit18 g
Vezels13 g
Zout2.1 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Peulvruchten
Koriander
Paprika