Glutenvrij, Vegan, Variatie, Lactosevrij, Vegetarisch, 9 maanden, Lekker snel
PeulvruchtenKorianderPaprika
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
150 g Volkoren basmatirijstHerkomst: IDorganics
300 g Kikkererwten Herkomst: Machandel
200 ml Kokosmelk
1 st UiHerkomst: TVA Organics
1 st Rode paprikaHerkomst: Solid
1 st CourgetteHerkomst: Agrihand
25 g Gele currypastaHerkomst: Onoff Spices
2 st TomaatHerkomst: Solid
Zelf toevoegen
1 el Bakolie
snufje Zout en (chili)peper
Meet hoe goed je eet
Groente340 g
Vitaliteit85 Punten
CO2eq1.665 g
Water273,5 l
Voorbereiding (25 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan. Kook in 25 minuten gaar en giet het water af. Zet afgedekt opzij.
Pel en snipper de ui. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Was de courgette en tomaat en snijd klein. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui 2 minuten. Roerbak de paprika, courgette en tomaat enkele minuten mee. Breng op smaak met zout en (chili)peper.
Voeg de gele currypasta en kokosmelk toe. Breng aan de kook en temper daarna het vuur. Laat nog 5-10 minuten zachtjes pruttelen.
Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan en verwarm enkele minuten mee.
Serveer de volkoren basmatirijst met de kikkererwtencurry ernaast.
TIPHou je van pit? Breng dan verder op smaak met chilivlokken of sambal.
II
Met curry wordt een groot aantal gekruide gerechten omschreven, die vooral in Aziatische landen worden gegeten. Wij gebruiken de term curry meestal om een aromatisch, sausachtig gerecht te omschrijven dat wordt gekookt in een Aziatische stijl. Het basis ingrediënt voor een curry is de currypasta. Deze wordt gemaakt door verschillende ingrediënten te vermalen tot een pasta.