Kikkererwten frittata met broccoli

Kikkererwten frittata met broccoli ! Weinig koolhydraten

| 511 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

4,1
Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Afvallen, Koolhydraatbewust
Koriander
Mosterd
Ei
Peulvruchten

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 4 st Ei
  • 1 st BroccoliHerkomst: Organicox
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 200 g Kikkererwten Herkomst: Machandel
  • 1 el Kurkuma, raspHerkomst: Fairtrasa
  • 2 el Gember, raspHerkomst: La Grama
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 3 st TomaatHerkomst: Lukassen
  • 100 g SpinazieHerkomst: Biobrothers
  • 1 el Citroen-kerriepoederHerkomst: Het blauwe huis

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en peper
  • 2 el Bakolie
  • 100 ml Melk (of water)

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente350 g
vita-scoreVitaliteit79 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq552 g
water-reduction-scoreWater23,4 l

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met een klein laagje water aan de kook. Was de broccoli, snijd in kleine roosjes en de stronk in dobbelsteentjes. Kook of stoom in 5 minuten beetgaar en giet vervolgens het water af.
  2. Pel en snipper de ui en knoflook. Was de tomaat en snijd klein of in pakjes. Schil en rasp de gember en kurkuma. Let op: kurkuma geeft erg af aan je handen! Was de spinazie in een vergiet en laat heel goed uitlekken.
  3. Verhit olie in een ruime bakpan en fruit de ui en knoflook in 2 minuten glazig. Voeg de gember, kurkuma en spinazie toe en bak kort mee. Roer de tomaat en broccoli erdoor. Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan en voeg toe aan de pan.
  4. Klop de eieren los in een kom. Roer citroen-kerriepoeder, melk, zout en (chili)peper erdoor. Voeg het eimengsel toe aan de pan, schud de pan heen en weer zodat het mengsel zich verspreidt en laat afgedekt op een laag vuur garen totdat het eimengsel volledig gestold is (dit duurt ongeveer 15 minuten). Schud de pan af en toe zodat de frittata niet aanbakt.
TIPJe kunt ook alle ingrediënten in een vuurvaste schaal doen en in de oven garen. Het is erg lekker wat kikkererwten te roosteren en bij de frittata te serveren.

II

KOOLHYDRAATBEWUST Vandaag een koolhydraatbewust recept gemaakt met inspiratie uit de Indiase keuken. Super snel en gemakkelijk en in no-time op tafel. Het recept zit stiekem boordevol met groenten, fijn voor je portie dagelijkse gezondheid. Een frittata lijkt op onze boerenomelet, maar dan meer gevuld. Het is ook leuk om te variëren met andere groenten.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie511 kcal
Koolhydraten28 g
Suiker9 g
Vet29 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit28 g
Vezels15 g
Zout0.8 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Koriander
Mosterd
Ei
Peulvruchten