Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Afvallen, Koolhydraatbewust
KorianderMosterdEiPeulvruchten
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
4 st Ei
1 st BroccoliHerkomst: Organicox
2 st UiHerkomst: TVA Organics
200 g Kikkererwten Herkomst: Machandel
1 el Kurkuma, raspHerkomst: Fairtrasa
2 el Gember, raspHerkomst: La Grama
1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
3 st TomaatHerkomst: Lukassen
100 g SpinazieHerkomst: Biobrothers
1 el Citroen-kerriepoederHerkomst: Het blauwe huis
Zelf toevoegen
snufje Zout en peper
2 el Bakolie
100 ml Melk (of water)
Meet hoe goed je eet
Groente350 g
Vitaliteit79 Punten
CO2eq552 g
Water23,4 l
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng een pan met een klein laagje water aan de kook. Was de broccoli, snijd in kleine roosjes en de stronk in dobbelsteentjes. Kook of stoom in 5 minuten beetgaar en giet vervolgens het water af.
Pel en snipper de ui en knoflook. Was de tomaat en snijd klein of in pakjes. Schil en rasp de gember en kurkuma. Let op: kurkuma geeft erg af aan je handen! Was de spinazie in een vergiet en laat heel goed uitlekken.
Verhit olie in een ruime bakpan en fruit de ui en knoflook in 2 minuten glazig. Voeg de gember, kurkuma en spinazie toe en bak kort mee. Roer de tomaat en broccoli erdoor. Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan en voeg toe aan de pan.
Klop de eieren los in een kom. Roer citroen-kerriepoeder, melk, zout en (chili)peper erdoor. Voeg het eimengsel toe aan de pan, schud de pan heen en weer zodat het mengsel zich verspreidt en laat afgedekt op een laag vuur garen totdat het eimengsel volledig gestold is (dit duurt ongeveer 15 minuten). Schud de pan af en toe zodat de frittata niet aanbakt.
TIPJe kunt ook alle ingrediënten in een vuurvaste schaal doen en in de oven garen. Het is erg lekker wat kikkererwten te roosteren en bij de frittata te serveren.
II
KOOLHYDRAATBEWUST Vandaag een koolhydraatbewust recept gemaakt met inspiratie uit de Indiase keuken. Super snel en gemakkelijk en in no-time op tafel. Het recept zit stiekem boordevol met groenten, fijn voor je portie dagelijkse gezondheid. Een frittata lijkt op onze boerenomelet, maar dan meer gevuld. Het is ook leuk om te variëren met andere groenten.