Keto Zuurkool frittata met rookworst

Keto Zuurkool frittata met rookworst ! Weinig koolhydraten

| 560 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

3,5
Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Ketogeen, Koolhydraatbewust
Lactose
Melk
Mosterd
Ei
Varken

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st Ei
  • 50 g Geraspte kaas
  • 125 ml Crème fraîcheHerkomst: Weerribben Zuivel
  • 200 g Rookworst fijn varkenHerkomst: St. Hendrick
  • 500 g ZuurkoolHerkomst: Kramer

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente250 g
vita-scoreVitaliteit20 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq1.424 g
water-reduction-scoreWater42,7 l

Voorbereiding (25 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC en vet een ovenschaal in.
  2. Laat de zuurkool heel goed uitlekken in een zeef (druk het vocht er goed uit) en doe alles in de ovenschaal.
  3. Snijd de rookworst in plakken en verdeel over de zuurkool. Klop de eieren met de helft van de kaas en de crème fraîche los en breng op smaak met peper. Schenk dit over de schaal en schud de schaal zodat zich goed verdeelt.
  4. Bestrooi het gerecht met de overgebleven kaas en bak de zuurkool frittata 10-15 minuten in de voorverwarmde oven.
TIPOok lekker met wat mosterd.

II

KETOGEEN De micro-organismen in zuurkool voeden de gezonde bacteriën in je darmen. Deze probiotica dragen bij aan gezonde darmen. Omdat de probiotica in zuurkool de werking van verschillende hormonen helpt regelen, kan het ook nog eens helpen om je eetlust te beheersen. Onze biologische zuurkool wordt geleverd door familiebedrijf Kramer. Let op dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie560 kcal
Koolhydraten5 g
Suiker2 g
Vet43 g
Verzadigd vet22 g
Eiwit34 g
Vezels8 g
Zout3.1 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Lactose
Melk
Mosterd
Ei
Varken