Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Ketogeen, Koolhydraatbewust
LactoseMelkMosterdEiVarken
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
2 st Ei
50 g Geraspte kaas
125 ml Crème fraîcheHerkomst: Weerribben Zuivel
200 g Rookworst fijn varkenHerkomst: St. Hendrick
500 g ZuurkoolHerkomst: Kramer
Zelf toevoegen
snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
Groente250 g
Vitaliteit20 Punten
CO2eq1.424 g
Water42,7 l
Voorbereiding (25 min)
Klik regel om deze af te strepen
Verwarm de oven voor op 180 ºC en vet een ovenschaal in.
Laat de zuurkool heel goed uitlekken in een zeef (druk het vocht er goed uit) en doe alles in de ovenschaal.
Snijd de rookworst in plakken en verdeel over de zuurkool. Klop de eieren met de helft van de kaas en de crème fraîche los en breng op smaak met peper. Schenk dit over de schaal en schud de schaal zodat zich goed verdeelt.
Bestrooi het gerecht met de overgebleven kaas en bak de zuurkool frittata 10-15 minuten in de voorverwarmde oven.
TIPOok lekker met wat mosterd.
II
KETOGEEN De micro-organismen in zuurkool voeden de gezonde bacteriën in je darmen. Deze probiotica dragen bij aan gezonde darmen. Omdat de probiotica in zuurkool de werking van verschillende hormonen helpt regelen, kan het ook nog eens helpen om je eetlust te beheersen. Onze biologische zuurkool wordt geleverd door familiebedrijf Kramer.
Let op dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten